Gjorde som United och säkrade titeln

Publicerad 2011-05-08

BARCELONA/Stockholm. Barcelona gjorde som United, vann sin prestigematch på hemmaplan och säkrade i praktiken ligasegern.

Nu återstår bara en stor titelkamp för de båda lagen – Champions League-finalen.

– Man Uniteds scouter på läktaren? Jag tror att vi känner varandra vid det här laget, säger Andres Iniesta som gjorde ett av målen.

Tre omgångar återstår i la liga och Barcelona behöver bara ta en poäng för att titulera sig ligasegrare igen. Söndagens katalanska derby, som inleddes med en tyst minut för avlidne spanske golfstjärnan och Barçasupportern Severiano Ballesteros, blev en aningen avslagen historia efter de hetsiga Clásico-veckorna och de blåröda behövde inte ta ut sig speciellt för tre poäng mot lillebror Espanyol.

Snygg räd

Med en knapp halvtimme spelad fick Andrés Iniesta bollen nära straffområdet och gjorde en snygg räd i Espanyols försvar innan han behärskat satte bollen bakom målvakten Idriss Kamení och firade med en tumme i munnen, en hälsning till nyfödda dottern Valeria.

I andra halvlek behövde Gerard Piqué bara ett par minuter för att nicka in 2–0, hans tredje ligamål i år, på en hörna slagen av Xavi.

Espanyol kom inte närmre än så och Barcelona kunde främst spela av andra halvlek till en nästan fullsatt arena.

Abidal inbytt

Kvällens största jubel fick tumöropererade Eric Abidal, som byttes in i andra halvlek.

Med tre omgångar kvar är Barcelona åtta poäng före Real Madrid och ett mindre mirakel ska inträffa för att katalanerna inte ska vinna ligan i år.

Oavgjort mot Levante borta på onsdag räcker för att säkra totalsegern för Barcelona. Real Madrid möter Getafe redan på tisdag.

Efter matchen handlade också mycket om snacket inte om de kommande ligamatcherna utan snarare Champions League-finalen mot Manchester United.

– Det var en skön seger. Man Uniteds scouter på läktaren? Jag tror att vi känner varandra vid det här laget. Det borde bli en bra match, säger Andres Iniesta.