Publicerad 2011-08-07

Tog första segern på träningsturnén efter två raka nederlag

Barcelona-spelare firar efter David Villas 1–0 mot Club America.

Tredje gången gillt för Barelona.

I natt såg David Villa och Seydou Keita till att Barcelona i alla fall fick med sig en seger från försäsongsturnén i Nordamerika.

Först en svidande 2–1-förlust mot Manchester United i reprisen av CL-finalen. Sen manglade av en mexikansk ångvält i form av Chivas Guadalajara (1–4).

Men mot nästa mexikanska motstånd fick Barcelona äntligen revansch i World Football Challenge.

Nattens 2–0-seger mot Club America gjorde ändå så att katalanerna slipper åka hem från försäsongsturneringen på andra sidan Atlanten helt utan segrar.

”Grymma för att vi vann”

– Vi spelade likvärdigt (mot Chivas) men eftersom vi förlorade var vi usla. Nu, eftersom vi vann, var vi grymma, säger Barcelona-tränaren Pep Guardiola.

David Villa nickade in 1–0 i mitten av första halvleken och Seydou Keita rullade in slutresultatet 2–0 i den 90:e minuten på Cowboys Stadium i Dallas.

– Killarna led verkligen i fukten, sa Guardiola efter segern och syftade på förlusten senast i Miami.

– Med luftkonditioneringen här så var det mycket, mycket bättre.