Dagens namn: Tore, Tor

Avbetalningen har startat

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-07-03

Kenny Pavey: Det är lite argentinafeber här i AIK

AIK:s frälsare Mauro Ivan Obolo gjorde succé i sin allsvenska premiär. Ett mål och han låg bakom det andra.

Här presenterar sig AIK:s nya argentinare. De låg bakom AIK:s sköna trepoängare mot Trelleborg.

Lucas Waldemarin nickade fram till Mauro Ivan Obolo, som gav AIK ledningen med 1-0.

Strax därefter låg Obolo bakom Kenny Paveys 2-0.

– Ivan är strålande idag, säger en nöjd Rickard Norling till PPV.

AIK hade tre nya namn i startelvan. Och alla var framträdande i matchen. Det AIK har skapade framåt stod den nya argentinska anfallsduon Lucas Valdemarin och Ivan Obolo för. De såg pigga ut i första halvlek, men hade svårt att komma till några riktigt heta chanser.

Sen blixtrade Obolo till i andra halvlek. Först satte han 1-0 i den 71:a minuten, fint framnickad av kompisen Waldemarin.

Tre minuter senare frispelade han Wilton Figueiredo med en klack. På brassens retur satte Kenny Pavey 2-0.

Förre AIK:aren Tomas Antonelius var imponerad av Obolo efter matchen.

– Mycket intressant spelare som fördelar bollarna bra. Honom kommer AIK att få mycket nytta av, säger Antonelius.

Två omdiskuterade situationer

Nye mittbacken Nils-Eric Johansson var inblandad i två kontroversiella situationer. Först skulle TFF haft straff när ”Nisse” fick bollen på handen, sen missade domaren Markus Strömbergsson att två TFF:a are var fria efter att Johansson sparkat ner Mattias Thylander.

I övrigt klarade sig ”Nisse ” bra i comebacken i svensk fotboll.

– Helt godkänd. Det är en klasspelare. Inget snack, säger Antonelius.