Vände 0-2 till 3-2 mot Ukraina

2009 tog sig Frankrike till VM efter ett handsmål.

2013 krävdes det ett solklart offsidemål.

– Det här är det magiska med fotboll, säger förbundskaptenen Didier Deschamps efter avancemanget.

Karim Benzema stod i offside-läge före han gjorde 2-0-målet i returen mot Ukraina.

Bara två europeiska lag hade vänt förlust i första matchen till avancemang i playoff-historien.

Frankrike blev det tredje när man vände 0-2 borta till 3-2-seger totalt.

Men precis som när laget kvalade till VM 2010 så ska tackkortet skickas till domarteamet. 2010 var det Martin Hansson som missade en hands från Thierry Henry i kvalmötet med Irland, den här gången missade Damir Skomina och hans domarteam ett klart offsidemål av Karim Benzema till 2-0. En boll från Franck Ribery studsade via Mathieu Valbuenas bröst till Benzema som vid skarven var drygt metern offside och från nära håll kunde sätta 2-0.

Möjligen skipades en del rättvisa då Benzema fick ett mål bortdömt bara ett fåtal minuter tidigare.

Mittbacksersättare stor hjälte

Innan Benzemas mål hade Mamadou Sakho – för dagen ersättare till avstängde Laurent Koscielny – tryckt in 1-0 på en retur på ett Franck Ribery-skott.

När sedan Yevhen Khacheridi fick sitt andra gula kort kort i början på andra halvlek påbörjades en stark hemmapress för 3-0-målet som skulle ta Frankrike till Brasilien. Och återigen skulle Mamadou Sakho spela en viktig roll, fri på bortre stolpen såg han ut att vara på väg att göra sitt andra mål på ett inspel, men i stället kom Oleg Gusev rusande och försökte blocka passningen. Det ville sig dock inte bättre än att Gusev petade in bollen i eget mål.

Därmed är Didier Deschamps utskällda landslag klara för VM.

– Det här är det magiska med fotboll. Vi missade den första etappen men i dag gjorde vi en stormatch, säger Didier Deschamps enligt L'equipe.