Ronaldos toppform fortsätter – två mål i kväll

Två mål för Cristiano Ronaldo.

Två assist från Gareth Bale.

Men Real Madrid var nära att tappa en 3-0-ledning mot Rayo Vallecano.

Real Madrid tar upp kampen med Barcelona och Atletico Madrid i tabelltoppen efter 3-2 borta mot Rayo Vallecano. Carlo Ancelottis mannar än två poäng bakom stadsrivalerna och sex pinnar efter katalanerna tolv matcher in i La Liga-säsongen.

1-0 kom efter blott tre minuter när Luka Modric sårade Rayo-försvaret med en sylvass genomskärare till Cristiano Ronaldo, som tunnlade sin back innan han behärskat rullade in ledningsmålet.

Reducerade två gånger

Karim Benzema nickade in 2-0 på ett fint högerinlägg från Gareth Bale.

3-0 kom ett par minuter efter pausvilan när Bale förtjänstfullt jobbade fram bollen till Ronaldo som fri i straffområdet enkelt rullade in den i mål.

Jonathan Vieira reducerade två gånger från straffpunkten. Ett fint spelande Rayo Vallecano kom emellertid aldrig närmare än så, trots en handfull vassa chanser i slutminuterna.