Dagens namn: Nils

Goitom match- vinnare för Murcia

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-01-06

Gjorde mål och fixade straff mot Osasuna

Henok Goitom är på väg att sparka sitt Murcia till nytt kontrakt i spanska La Liga. På söndagen gjorde han 1–0-målet efter 73 minuter när Osasuna besegrades med 2–0. Svensken blev sedan fälld på tilläggstid av försvararen Miguel Flano och straffen satte Abel Moreno säkert i mål. Nykomlingen Murcia har tagit 22 poäng och ligger på en niondeplats i serien.

Henok Goitom.

Goitom, 23, får oftast agera inhoppare i Murcia men nu fick han spela från start och var en av matchens bästa spelare. Visserligen är det tufft om forwardsplatserna i det svenska fotbollslandslaget men Goitom är utan tvekan värd en chans.

Ronald Koeman går sin tuffaste match som tränare just nu. Som ny ansvarig i Valencia har han rensat upp i truppen och sparkat tre av de ledande spelarna men på planen går det fortfarande tungt. På Mestalla-stadion blev det bara 0–0 mot jumbolaget Levante och publiken visade sitt stora missnöje med att bua ut sitt lag under den andra halvleken.

Valencia hade flera bra målchanser men kom inte närmare än en frispark i ribban från Joaquin. Bristen på självförtroende är tydlig och den sista avgörande passningen blir oftast fel. Valencia ligger kvar på sjundeplats och har bara tagit tre seriepoäng sedan 26 november.