Dagens namn: Harry, Harriet

Första KFF-segern på över en månad

Publicerad 2014-08-14

Vände och vann mot Falkenberg

Det var länge sedan sist, men på torsdagskvällen vann Kalmar en fotbollsmatch igen. Inte på något övertygande sätt, men till slut kunde Kalmar avgöra och vinna med 3–1 mot Falkenberg.

Emin Nouri kramas om efter sitt första allsvenska mål.

Kalmar har varit med i toppen under hela säsongen, men har visat upp en svikande formkurva, de har inte vunnit sedan den 5 juli. Falkenberg har kämpat i botten, men har till skillnad från Kalmar visat upp fin form de senaste veckorna med segrar mot Brommapojkarna och AIK.

Att det var gästande Falkenberg som hade form och självförtroende var ganska klart under första halvlek. De visade upp ett finurligt passningsspel och tog sig ofta framåt i banan, ofta på högerkanten och det var också därifrån som ledningsmålet kom. Christoffer Carlsson slog ett inlägg till Dan Keat som var så ensam i straffområdet att han måste börjat fundera på att skaffa en brevvän. Nicken satt klockrent.

Nouri sällsynt målskytt

Det kom dock en kvittering, den var läskigt lik matchens första mål. Den här gången var det David Elm som fick stå sopren i straffområdet och nicka in sitt sjätte mål för säsongen.

Andra halvlek blev en medioker historia där Kalmar ändå var det något bättre laget. Ett avgörande skulle också komma. Tobias Erikssons avslut på Måns Söderqvist passning var kliniskt. Sista målet i matchen gjorde Emin Nouri, hans första allsvenska mål på 166 matcher.