Briljant Bamberg briljerade i Peking

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-08-03

IFK utklassade Assyriska

Skriker ut sin glädje Daniel Bamberg i IFK kunde inte hålla inne med sin glädje.

Daniel Bamberg visade vägen för Norrköping. Med fyra assist såg mittfältaren till att hans lag vann komfortabelt med 5–1 mot Assyriska, ett av topplagen i superettan.

I den 18:e minuten serverade Bamberg Mikael Roth, två minuter senare hittade brassen fram till Stefan Thordarson. Framspelaren Bamberg fixade sedan trean när han hittade fram till Russel Mwafulirwas 3–0-mål. Samma duo stod sedan även för 4–0-målet.

Även Jönköping Södra vann enkelt på hemmaplan. Anfallaren Kristen Viikmäe stod för två av målen när Jönköping vann med 6–1 mot Ängelholm.

Mjällby besegrade, som förväntat, bottenlaget Trollhättan. Efter ett kraftigt övertag lyckades till slut Daniel Nicklasson ge serieledaren det viktiga 1–0-målet. Till slut blev det 2–0 till hemmalaget.

Landskrona hamnade snabbt i ett 0–2-underläge mot Göteborgslaget Qviding. Men med Fredrik Olssons två mål kom laget tillbaka och lyckades kvittera till 2–2.