Guti buades ut när Real vann

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-01-10

Veteranen fick kyligt mottagande

Guti.

MADRID. Real Madrid vann toppmötet med Mallorca och gick om Barcelona i tabellen.

Nu måste katalanerna slå Teneriffa ikväll för att återerövra förstaplatsen i la liga.

I ett minusgradigt och snöigt Madrid gjorde hemmalaget vadde skulle mot tabellfyran Mallorca. Kaká var tillbaka i den vita tröjan efter sex veckors skadefrånvaro, men det var Gonzalo Higuaín som inledde målskyttet i matchens åttonde minut med en snygg vänsterskruv i mål.

Madrid fortsatte att vara det bästa laget i andra halvlek och efter fem minuter kunde Higuaín spela fram Esteban Granero som slog in 2–0 på volley från nära mål.

Med drygt fem minuter kvar att spela bytte Real Madrid-tränaren Manuel Pellegrini in mittfältaren Gúti till publikens blandade hyllningar och busvisslingar. Gúti har inte gjort en minut sedan det påstådda bråket med tränaren i förlustmatchen i spanska cupen mot tredjedivisionslaget Alcorcón i oktober.

Barcelona möter Teneriffa klockan 21 i kväll, utan Zlatan Ibrahimovic som är avstängd efter sitt femte gula kort i senaste ligamatchen mot Villarreal. Real Madrid har en poäng upp med på rivalen från Katalonien, med en match mer spelad, efter segern mot Mallorca.