Gav Milan ledningen – med ny snygg assist

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-02-12

Målkung – och assistkung.

Zlatan Ibrahimovic har gjort det igen.

Med en ny magisk passning frispelade han Clarence Seedorf som gjorde 1-0 mot Parma.

Zlatan Ibrahimovic har gjort 13 mål i Serie A den här säsongen. Snart är han uppe i lika många assist. Ibra gick fick inte göra sitt 14:e mål när Milan hade målfest, men svensken stod för sin tionde assist den här säsongen. Och det var snyggt.

Robinhos byttes in

Zlatan fick bollen utanför straffområdet och frispelade Clarence Seedorf med en direktpassning. 34-åringen rundade, med lite bekymmer, målvakten och satte 1-0.

Innan den andra halvleken var över slog Antonio Cassano till för första gången i Milan-tröjan. Gennaro Gattuso stod för en fin framspelning och Milan hade 2-0. I den andra halvleken fortsatte målfesten.

Robinho byttes in och bara minuter senare gjorde brassen 3-0 efter att Zlatan inte fått tag på Cassanos passning.

Samspelet mellan Cassano och Robinho fungerade lika bra tre minuter senare och Milan hade 4-0. Zlatan byttes ut mot Pato i den 68:e minuten och fick lite efterlängtad vila inför matchen mot Tottenham på tisdag.

Allegri kritisk

Trots storsegermn var det sedan en något kritisk Milan-tränare som mötte pressen.

– Jag tycker att vi spelade bra fram till det andra målet. Sedan sänkte vi tempot för mycket och slutade att försöka hota våra motståndare, säger Massimiliano Allegri, enligt Football Italia.

– Det är ett misstag och vi har fått betala för den attityden tidigare. Som tur var löste Robinhos byte det men vi måste stänga matcherna tidigare.