Här fullbordas den historiska trippeln

Publicerad 2013-06-01

Sagan sann för Bayern Müchnen

Världens just nu bästa klubblag har skrivit historia.

Bayern München slog Stuttgart i cupfinalen och blev det första tyska lag någonsin att vinna trippeln.

Nu tar Pep Guardiola över stafettpinnen.

Jupp Heynckes sista säsong som Bayern München-tränare kunde inte ha slutat i en större framgångssaga.

Ligatiteln säkrades rekordtidigt, förra veckan lyfte han Champions League-bucklan mot skyn och i dag kom titeln som fullbordade braksuccén.

Thomas Müller placerade säkert in 1-0 på straff, precis innan pausvila, Mario Gomez ökade på till 2-0 i den 48:e minuten och drygt tio minuter senare slog samma Gomez in 3-0 från nära avstånd.

Nära kollaps

Då såg allt ut att vara klappat och klart.

Bayern München kontrollerade matchen, höll bollen inom laget och väntade bara på att slutsignalen skulle gå.

Då vaknade Stuttgart till liv. Och laget om DFB-pokal höll på att sluta i en klassisk tysk kollaps.

20 minuter från slutet mötte österrikaren Martin Harnik ett perfekt inlägg med pannan fram till 3-1 och tio minuter senare slog han till igen.

25-åringen – som är uttagen i den trupp som möter Sverige i VM-kvalet på fredag nästa vecka – fick två chanser mot målvakten Manuel Neuer. På den andra hittade han rätt och Stuttgart fick blodad tand.

”Vann för Heynckes”

Men det räckte  inte – Bayern München vann cupen för första gången sedan 2010 och blir därmed det första tyska laget någonsin att vinna ligan, Champions League och cupen samma säsong.

– Man blev lite rädd de sista tio minuterna, men nu spelar det ingen roll. Jag är bara så glad över att vara Bayern-spelare just nu, säger Franck Ribery efter matchen enligt tyska Bild.

– Det var inte lätt att ladda om efter Champions League, men vi vann trippeln för Jupp Heynckes och jag tycker att vi förtjänar det här, säger Arjen Robben.

Nästa säsong kommer laget att coachas av förre Barcelona-tränaren Pep Guardiola.

Vad Heynckes ska göra i framtiden kommer 68-åringen att meddela på en presskonferens på tisdag.