Robben i tårar efter revanschen

Uppdaterad 2013-05-26 | Publicerad 2013-05-25

Syndabock i fjol – avgjorde i år

Han blev syndabock i fjol.

Men i årets Champions League-final mot Borussia Dortmund avgjorde Arjen Robben – med en minut kvar av matchen.

– Det är overkligt. En dröm som blir sann, säger hjälten.

Bayern Münchens mittfältsstjärna Arjen Robben hade chansen att bli hjälte i fjolårets Champions League-final mot Chelsea. Bayern fick straff i förlängningen vid ställningen 1-1, men Robben brände och Chelsea kunde sedan avgöra på straffar.

I den första halvleken mot Borussia Dortmund hade Robben återigen svårt att hitta nätet. Trots två frilägen i den första halvleken kunde han inte få hål på Roman Weidenfeller. Bayern tog dock ledningen i den 60:e minuten efter att Mario Mandzukic satt 1-0, framspelad av Robben. Kvitteringen kom dock åtta minuter senare efter att Dortmund fått straff och Ilkay Gundogan satt den säkert.

Avgjorde i slutet

Robben hade ytterligare ett läge i den andra halvleken när han fick öppet mål, men stjärnan hann inte fram och en Dortmundback kunde rensa på mållinjen.

Men i den 89:e minuten fick Robben sin revansch. Franck Ribéry hittade fram till Robben som tog sig in i straffområdet och kunde sätta 2-1 bakom Weidenfeller.

Fem minuter senare blåste domaren av matchen och Bayern München-spelarna fick fira titeln. Hjälten själv var i tårar efter segern mot rivalen.

– Det är overkligt. En dröm som blir sann. Om man fortsätter jobba och tro lyckas man i slutändan. Det är så mycket tankar som går runt i huvudet. Kanske inte hela karriären, men så många ögonblick. Jag vill inte vara tvåa och alltid förlora. Jag har förlorat tre finaler tidigare, det är därför jag är den lyckligaste mannen på jorden i dag, säger Robben till Viasat och fortsätter:

– Vi sa innan finalen att det kommer att avgöras på små detaljer och vi gjorde mål i sista minuten. Overkligt.