Makaay: Mål!

Robben: Mål!

Sammanfattning: Holland har kanske de bästa spelarna. Vi har de bästa krigarna! Sverige skapar också de allra hetaste målchanserna i sista kvarten. En ribbträff av Henke och en stolpdito av Ljungberg. Båda var otroligt nära att bli svenska hjältar...

Slut: Straffsparkar får avgöra matchen!

31 min: En tilläggsminut. Holland kommer i en sista chans - som Wilhelmsson bryter perfekt!

30 min: Svensk frispark efter att Jakobsson brutit holländare på väg igenom i straffområdet. Nu är straffläggningen nära!

28 min: Hörna för Holland. Seedorf slår. Holländarna vill ha svensk hands - men domaren blåser för ruff på svensk.

28 min: Hörna för Sverige. Kim slår bra hörna - som Mellberg sånär kan nicka in. Det känns nära nu!

26 min: Makaay gör ner Kim Källström som är på väg igenom i mitten. Kim slår frisparken. Ljungberg får returen. Slår den stenhårt i stolpen bakom chanslös van der Sar!!!

24 min: Nu jobbar Källström, Linderoth och Ljungberg hårt på mitten. Vi får hålla i bollen för tillfället. Känns mycket bättre!

22 min: Sverige lyfter spelet. Får in bollen i straffområdet. Henke får bollen mitt i boxen. Drar den i överkant av ribban!!!!

20 min: Svensk frispark mitt på holländsk planhalva. Andreas Jakobsson slår mot Källström. Holland rensar undan. Holland kontrar - och van Nistelrooy rullar bollen i mål. Avblåst för offside. Puh!!!

19 min: Stam hittar van Nistelrooy med djupledspass. van Nistelrooy vänder på en femöring, skjuter - täcks av svenskt försvarsben.

18 min: Cocou får bra nickläge i svenskt straffområde. Nickar utanför. Jobbig inledning av sista halvleken!

17 min: Seedorf slår en perfekt frispark. Isaksson slänger sig och kanonräddar med en hand!

16 min: van Nistelrooy får frispark metern utanför svenskt straffområde efter närkamp med Linderoth. Tveksamt!

Andra förlängningskvarten: Holland spelar av.

15 min: Domaren blåser av den första förlängningskvarten. Vilken rysare det här har blivit!

14 min: Sverige trycker på. Olof Mellberg slår inlägg. Holländsk försvarare nickar ner till Källström som får skottläge till höger i straffområdet. Skottet tar stenhårt i gaveln!

13 min: Kim Källström trycker till - högt över.

12 min: Ljungberg bryter på mitten, drar ett par holländare, snubblar fram - och får frispark 25 meter framför holländska målet.

11 min: Robben på väg igenom nere till vänster i straffområdet. Slutar med att han ramlar. Ingen åtgärd - inspark Sverige.

10 min: Holländsk dubbelchans. Seedorf skjuter kanonskott. Isaksson räddar. van Nistelrooy får direktskottläge - skjuter över.

9 min: Zlatan pressar på holländska försvarare - som inte hittar några bra uppspelsvägar. Känns inte lika farligt längre.

8 min: Ljungberg försöker nå Zlatan med djupledspass. Nära men bryts av holländska försvarare. Bra svenskt spel nu.

6 min: Svenskt inkast djupt nere på holländsk planhalva efter bra forechecking av Fredrik Ljungberg. Domaren blåser av för felaktigt inkast av Wilhelmsson. Henke får inläggsläge nere till höger. Når sånär Zlatan i straffområdet.

4 min: Linderoth får armbåge på halsen av Cocou. Linderoth blir liggande. Ingen åtgärd av domaren!

3 min: Robben skjuter långt utifrån - Isaksson halvräddar - bollen studsar i stolpen. Mikael Nilsson rensar till hörna. Superfarligt!

2 min: van Nistelrooy får läge nere till höger i svenskt straffområde. Skottet dock lamt - och utanför.

1 min: Frispark Sverige när Robben är på väg igenom på sin vänsterkant. Chippen backcheckar dock föredömligt.

Första förlängningskvarten: Sverige börjar med bollen. Nu ska detta avgöras!

Sammanfattning 2:a halvlek: Sverige gör en bra halvlek till. Helt horribelt gult kort på Zlatan som kanske borde haft straff istället? Sista fem minuterna var dock jobbiga när Holland tryckte på med hela laget. Bollinnehav: 59%-41% i Hollands favör. Nu väntar Silver Goal!

92 min: Hollands sista chans när Makaay får skottläge - och drar över/utanför. Nu väntar förlängning!

91 min: Hörna för Holland efter lite kalabalik efter frisparken. Zlatan nickar undan. Holland kommer tillbaka. van Nistelrooy får bra läge - nickar över. Jobba, jobba, jobba!

90 min: Isaksson boxar bort hörnan. Holland pressar hårt. Ny frispark djupt nere till höger om svenskt straffområde. Två minuters tilläggstid.

89 min: Ännu ett lång Reizigerinkast som blir farligt. Slutar med att Östlund nickar till hörna.

88 min: Alexander Östlund efter holländsk kontring på bra svensk chans. Frispark i bra vänsterläge. Isaksson boxar undan bra.

87 min: Byte Holland Makaay in - van der Meyde.

86 min: Henke når sånär Zlatan i straffområdet med nickskarv. Slutar i holländsk inspark.

85 min: Inga större svårigheter för Sverige att hålla Holland borta från chanser för tillfället. Publiken visslar ut sina favoriter - som ser lite tveksamma ut.

83 min: Sverige tillåts rulla boll nu. Henke nickar till Zlatan - till Kim Källström. Slutar i hörna. Kim slår hörnan själv - alldeles för hård och går rätt över hela straffområdet.

82 min: Frispark nere till vänster när Fredrik Ljungberg görs ner av van der Meyde. Källström tar sig in och skjuter med högern - på holländskt ben.

81 min: Byte Sverige Anders Svensson ut - Kim Källström in.

80 min: Långt Reizigerinkast nere till höger. Svenskar nickar bort.

79 min: Sverige slår ifrån sig - och Holland lyckas inte skapa några farligheter.

77 min: Henke Larsson backcheckar ända ner till svenskt straffområde. Bra försvarsspel nu.

76 min: Östlund slår frispark tio meter över på holländsk planhalva. Mot Henke i straffområdet. Blir dock för lång.

75 min: Zlatan på väg fram, spelar Anders Svensson, som hittar Ljungberg - som vänder och skjuter. Tätt utanför! Bra svensk chans.

74 min: Robben försöker ta sig förbi Östlund. Slutar med svensk frispark.

73 min: Holländarna såger sig igenom nere till vänster. Inlägget slutar dock med frispark för Isaksson som attackerats av van Nistelrooy.

72 min: Chippen tar sig förbi på högerkanten, spelar in. Zlatan har inte gått på djup och holländsk back kan enkelt ta bollen.

71 min: Tobias Linderoth jobbar hårt på mitten - och bryter holländska uppspel.

69 min: Holländarna på väg att saxa sig igenom i mitten. Isaksson kan till slut ta bollen efter att svenskt ben kommit emellan holländska skottet.

68 min: Chippen och Zlatan försöker ta sig fram på högerkanten. Slutar i holländskt inkast.

67 min: Zlatan sånär på väg att rinna igenom i kontring. Holländsk back hinner precis emellan för brytning.

66 min: Jaap Stam tar sig fram - skjuter ett markskott som smiter tätt förbi Isakssons vänstra stolpe.

65 min: Byte Sverige Mattias Jonson ut - Christian Wilhelmsson in.

64 min: Mattias Jonson ligger mitt på plan efter smäll på knäet. Sverige förbereder byte.

63 min: Sverige kontrar till bra skottläge för Anders Svensson. van der Sar räddar. Bra match nu!

62 min: van Nistelrooy kommer helt ren ute till höger efter framspelning av Seedorf. Motlägg mot utrusande Isaksson. Bollen rullar strax utanför svensk stolpe. Mycket nära holländsk ledning!

61 min: Byte Holland Davids ut - Heitinga in.

60 min: Holland rullar boll igen. Skapar dock inga farligheter för tillfället.

59 min: Mer Sverige nu. Mattias Jonson skjuter fräckt från högerläge. van der Sar räddar.

57 min: Zlatan skojar med holländsk försvarare, går in i straffområdet, ramlar - och får gult kort för filmning. Mer straff än filmning!

56 min: Plötsligt pressar Sverige! Henke nickar ner, Stam slarvar och Zlatan får läge. Holländsk back rensar på mållinjen!

54 min: Anders Svensson tar bollen av Davids på mittfältet, svensk frispark.

53 min: Inget svenskt spel alls för tillfället. Kom igen, Sverige!

52 min: Zlatan gör ner Cocou i mittcirkeln. Frispark Holland.

51 min: Holland skapar farlighet när van Nistelrooy nickar ner i svenskt straffområde. Östlund bryter till hörna - som blir resultatlös.

50 min: Holländarna såg ut att vara på gång med en tempohöjning direkt. Har dock bedarrat. Nilsson tillbaka i spel.

49 min: Nilsson plåstras om vid sidan av plan.

48 min: Mikael Nilsson går upp i höjdduell med van der Meyde. Holländarens knä träffar svensken i huvudet.

47 min: Reiziger kastar långt inkast djupt nere till höger. van Nistelrooy sånär att göra en Zlatan-klack - över dock.

46 min: Domaren blåser igång andra halvlek. Holland börjar med bollen. Robben leker med Mikael Nilsson och Mattias Jonson - slår inlägg som van Nistelrooy nickar över.

Sammanfattning 1:a halvlek: En bra halvlek. Holländarna har som väntat mer boll (57%-43%) än oss - men vi ser hela tiden ut att vara beredda att ställa om till snabba kontringar. Anders Svensson hade ett kanonläge i 42:a minuten - som kunde gett utdelning. Ser bra ut så här långt!

47 min: Zlatan jobbar hårt på offensiv planhalva. Belönas med svenskt inkast. Domaren blåser av för halvtidspaus.

46 min: Återigen får Anders Svensson bra skottläge 20 meter rakt framför holländarnas mål. Bra skott - men mitt på van der Sar.

45 min: Avvaktande avslutning på halvleken. Två minuters tillägg annonseras ut från sidlinjen.

44 min: Seedorf slår frisparken - som Isaksson går upp och plockar.

43 min: Holländsk frispark i bra vänsterläge strax utanför svenskt straffområde efter att Östlund gjort ner holländare.

42 min: Mattias Jonson tar sig förbi på högerkanten - spelar snett inåt bakåt till Anders Svensson som får fritt skottläge mitt framför mål. Träffar holländsk back. Sveriges bästa läge så här långt!

41 min: Sverige hårt pressat nu. Holland rullar boll på mitten. Inlägg i svenskt straffområde slutar med att van Nistelrooy lägger sig i svenskt straffområde. Mellberg vansinnig och vill ha gult kort på holländaren för filmning.

40 min: Mikael Nilsson slår frispark in till höger i holländskt straffområde - över huvudet på Henke till inspark.

39 min: Mycket boll för Holland nu. Kom igen Sverige!

38 min: Kort holländsk hörna och Ljungberg kan ta bollen och är sånär på väg att starta kontring. Holland kommer tillbaka och får ny hörna - den här gången från vänster.

37 min: Robben och Reiziger utmanar Mikael Nilsson på hans kant. Slutar i holländsk hörna från höger.

36 min: Lite mer Holland nu, men svenskarna sticker direkt vid minsta lilla chans till kontring.

35 min: Byte, Holland de Boer ut - Bouma in.

33 min: Anders Svensson slår bra hörna över van der Saar. Ingen svensk framme dock. Kunde blivit något! Holland kontrar och Cocou skjuter och Isaksson boxar till hörna. Hörnan nickas av Stam - i famnen på Isaksson.

32 min: Jakobsson slår frisparken i muren. Svensk hörna.

30 min: de Boer sparkar ihop med Fredrik Ljungberg precis utanför holländskt straffområde. Frispark i kanonläge för Sverige.

29 min: Svensk vänsterhörna sedan Anders Svensson tråcklat sig fram. Svensson slår hörnan själv. Henke nickskarvar till holländsk inspark.

28 min: Mer Holland nu. Lyckas sätta rejäl press på svenskarna. Kommer dock itne till någon klockren chans.

26 min: van Nistelrooy spelar fram Reiziger som skjuter hårt - utanför Isakssons vänstra stolpe. Bra holländskt anfall.

25 min: Henke skjuter frisparken. Ingen bra träff - och utanför van der Saars vänstra stolpe.

24 min: Hörnan slås av Anders Svensson - blir helt misslyckad. Därefter är Ljungberg på väg igeom i mitten. Dras ner av Bronckhorst. Svensk frispark i bra läge 20-25 meter rakt framför mål.

23 min: Svensk hörna när Mellberg lägger på Jonsson - som slår inlägg på holländskt ben.

22 min: Bra svenskt anfallsförsök, igen, när Östlund försöker hitta Ljungberg i djupled. Holländsk inspark.

21 min: Alexander Östlund, som klarat sig bra så här långt, kommer in sent i närkamp med Davids. Holländsk frispark.

20 min: Sverige kommer i bra anfall på vänsterkanten. Mikael Nilssons inlägg smiter dock förbi en Henke på språng.

18 min: Reiziger kastar långt inkast djupt nere till höger på svensk planhalva. Blir farligt då bollen hamnar hos van Nistelrooy i straffområdet. Svensk rensning i sista stund. Småfarlig chans.

17 min: Zlatan blir ombedd att lämna planen - efter att han fått en smäll på knäet och blöder. Är tillbaka i spel efter omplåstring.

16 min: Lite lugnare nu. Ingen riktig ordning på spelet - från något håll.

15 min: Seedorf får bra tryck i frisparken. Mitt i magen på Isaksson.

14 min: Linderoth fäller Davids mitt på svensk planhalva. Holländsk frispark 30 meter från mål.

13 min: Bra svensk början på matchen. Så här långt hänger vi med bra - och har haft några farligheter på gång.

12 min: Henrik Larsson görs ner på vänsterkanten. Svensk frispark - som inte blir något rejält av.

11 min: Sverige kontrar bra - och Zlatan är på väg att komma igenom i bra läge. Slutar dock i holländsk inspark.

10 min: Robben skojar med Mikael Nilsson på svensk vänstersida. Viker sig inåt och får iväg ett bra skott - som Isaksson boxar till hörna. Farligt!

8 min: Holland rullar sig igenom svenska försvaret. Sista passningen felar dock och Isaksson kan ta bollen.

7 min: Zlatan vinner närkamp med Stam - tar bollen och drar iväg mot kontring. Domaren blåser av för svensk frispark!

6 min: Alexander Östlund får tillsägning efter att ha sänkt holländare på väg igenom i mitten.

5 min: Två holländska frisparkar efter att Ljungberg och Jakobsson varit tuffa i närkamper. Sverige ser taggat ut!

4 min: Robben slår frispark från högerkanten. Isaksson boxar säkert.

3 min: Henke Larsson utmanar van der Saar på en höjdboll i straffområdet. Slutar med frispark för holländska målvakten.

2 min: Henke nickskarvar till Zlatan vid holländskt straffområde. Zlatan sånär på väg att rinna igenom. Hyfsad chans.

1 min: Van der Meyde i sin första duell med Mikael Nilsson. Holländaren kommer förbi - men lyckas inte med inlägget.

Avspark: Domaren Luboš Michel, Slovakien, blåser igång EM:s tredje kvartsfinal.

20.45: Slantsingling - som Holland vinner och väljer sida. Sverige får börja med bollen.

1 min före avspark: Handskakning mellan lagen - och lagfotografering.

2 min före avspark: Dags för den svenska ”Du gamla du fria”.

3 min före avspark: Den holländska nationalsången ljuder över arenan.

4 min före avspark: Lagen kommer in för den obligatoriska uppställningen för nationalsångerna.

5 min före avspark: Matcharenan i Algarve är betydligt mer orange än blå-gul. Uppskattningsvis är bara 3000 av de 30000 på läktarna svenskar.