Storförlust för Arsenal – inför pressad Wenger

Uppdaterad 2013-02-20 | Publicerad 2013-02-19

Kritiseras av legendaren

21 poäng efter i ligan och borta ur både FA-cupen och Ligacupen.

Efter 1-3 mot Bayern München i den första åttondelsfinalen krävs nu en bragdmatch i München om inte Arsene Wengers Arsenal ska gå titellöst från ytterligare en säsong.

– Spelarna kommer att ta ansvaret. Du kan inte ifrågasätta managern, säger mittfältaren Jack Wilshere till AP.

Arsenals manager Arsene Wenger var en pressad man redan innan mötet med Bayern München i Champions League. Detta efter fransmannens beslut att rotera friskt i laget till FA-cupmatchen mot Blackburn vilket slutade med en förlust mot Championship-laget.

”Kan bli pinsamt”

Det blåste knappast mindre kring managern efter den första halvleken mot Bayern München. Redan efter sju minuter drog Toni Kroos in 1-0 för Bayern München på en studsande boll. Efter drygt 20 minuter var det sedan 2-0 då Daniel van Buyten nickat och Thomas Müller slagit in returen efter en hörna.

”Det här kan bli pinsamt för Arsenal”, skrev legendaren Gary Lineker på Twitter.

Den förre engelske landslagsmannen kritiserade också Wengers val att vila flera nyckelspelare i FA-cupen för att ha dem fräscha till Champions League.

”Det är vid såna här tillfällen man undrar vad i hela världen poängen är med att rotera laget. Det förstör chansen att vinna en titel för en redan övergiven CL-dröm”.

”Inget med managern att göra”

I andra halvlek väckte ändå förre Bayern-spelaren Lukas Podolski Arsenals hopp när han, efter mycket passivt agerande av målvakten Manuel Neuer, stående fick nicka in bollen i mål från nära håll. Men det här skulle inte bli Arsenals eller Arsene Wengers kväll – heller.

Efter 77 minuter utökade Mario Mandzuki Bayerns ledning till 3-1 och fjolårsfinalisten har nu ett stort övertag inför returen i München. Inte nog med att laget tar med sig två måls ledning utan de har dessutom tre gjorda mål på bortaplan att luta sig mot. Det betyder att Arsenal måste göra minst tre mål på bortaplan i Tyskland för att vinna dubbelmötet.

Detta för klubben som redan är 21 poäng efter Manchester United i Premier League och utslaget ur både ligacupen (mot Bradford från fjärdedivisionen) och FA-cupen (mot Blackburn från andradivisionen). Nu krävs en bragdmatch i München om det inte ska bli den åttonde raka säsongen utan en titel för Arsenal.

– Jag tror inte att det har något med managern att göra. Han ställer oss på planen men det är upp till oss att prestera. Spelarna kommer att ta ansvaret. Managern har varit här i 16 år och har gjort ett fantastiskt jobb så du kan inte ifrågasätta honom, säger Jack Wilshere till AP.