”Det ska vara straff”

Publicerad 2013-02-16

Arsenal stod för nytt cupfiasko efter omdiskuterat domslut

Utslaget av League Two-laget Bradford i Ligacupen och nu av Blackburn från Championship i FA-cupen.

Svenske Martin Olsson var en bödlarna när Arsenal drabbades av ett nytt tungt cupfiasko.

Men ett domslut i slutskedet kommer att bli omdiskuterat.

Arsene Wenger tog chansen att vila fler av sina nyckelspelarna inför veckans möte med Bayern München i Champions League när FA-cupen stod på programmet. Efter 71 mållösa minuter av hemmamatchen mot Championship-laget Blackburn Rovers var fransmannen tvungen att agera.

Olssons retur bäddade för målet

Theo Walcott, Jack Wilshere och Santi Cazorla byttes alla in och minuter senare kom målet. För Blackburn.

Svenske vänsterbacken Martin Olsson tog en lång löpning och avslutade gästernas anfall med ett bra skott. Det räddade Wojciech Szczęsny i Arsenal-målet men returen landade rakt framför Colin Kazim-Richards som via stolpen slog in returen till 1-0.

Det målet räckte för seger och en jätteskräll i FA-cupens femte omgång. Arsenal är nu alltså borta ur båda de inhemska cuperna och får hoppas på större framgång i Champions League.

Det som dock kommer bli omdiskuterat är situationen i slutskedet när Arsenals Theo Walcott föll i straffområdet. Linjedomaren Sian Massey hade dock dessförinnan vinkat av Walcott för offside.

– Det ska vara straff. Han är onside, det är ingen diskussion. Det är ett felaktigt domslut, säger Sportbladets Erik Niva i TV10:s studio och får medhåll av experten Bosse Pettersson:

– Jag och Erik diskuterade innan att hon är ju 100 procent, hon är fantastisk. Men här kan vi konstatera att hon inte är 100 procent.

Förlusten var managern Arsene Wengers första på hemmaplan mot ett lag från en lägre division i FA-cupen under fransmannens 16 år i Arsenal.

– Det är smärtsamt att förlora en match som den här. Det är svårt att acceptera, säger Wenger enligt AP.