Förlust för AIK i sista matchen på Råsunda

Edinson Cavani avgjorde med matchens sista skott

Noll poäng och utslaget ur Europa League.

Trots det hyllades AIK som hjältar.

– Vi gör en bra match som slutar jäkligt tråkigt, säger Viktor Lundberg.

AIK Fotboll

I den 85:e minuten blev Napolis försvarare Salvatore Aronica utvisad efter en närkamp med Mohamed Bangura. Under de sista minuterna flyttade AIK upp allt för att få till ett segermål.

Men på stopptid fick bortalaget straff efter att Edinson Cavani blivit fälld av Per Karlsson. Anfallaren var iskall och gjorde mål med det sista skottet på Råsunda.

Domaren blåste av efteråt och Napoli vann med 2–1.

– Vi hade velat vinna den här matchen, ett kryss hade hållit oss kvar i turneringen så det är en besvikelse, säger Andreas Alm.

–  Vi har inget tryck men vi har ett tillräckligt bra spel för att ha chansen att vinna. De är klart ur balans ibland men det hjälper inte.

Mäktigt tifo och hyllningar

Publiken på Råsunda gav spelarna ett fantastiskt välkomnande med stark sång och mäktigt tifo. Supportrarna fortsatte att sjunga högt under matchen och skapade en fantastisk stämning på Råsunda.

Trots att AIK föll med 1–2 mot Napoli stod publiken upp och hyllade spelarna.

Efteråt höll spelarna upp en banderoll med texten: ”vi kommer sakna dig resten av våra liv”.

– Jag tycker att AIK som klubb visar att man kan stänga med en förlust och det är ändå enastående inramning, säger Alm.

”Bollen studsar och far”

Martin Lorentzson var nedstämd efter matchen.

– Det var en krigarmatch. Det är svårt med skönlir på det här underlaget, bollen studsar och far, folk halkar men vi gör det bra, säger Martin Lorentzson efter matchen.

Han hyllade också publiken.

–  De gör ett riktigt bra jobb. Att vi inte får med oss en poäng är tyvärr ett misslyckande.

Danielsson nickade in kvitteringen

Vid en omställning i den 20:e minuten lirade Blerim Dzemaili ut till Edinson Cavani och tog sedan en löpning in i straffområdet. Cavani vred och vände med Martin Lorentzson innan han skickade in bollen lågt framför mål.

Ivan Turina räddade med foten, men bollen hamnade hos Dzemaili som sköt in 1–0.

I den 35:e minuten kvitterade AIK genom Helgi Danielsson. Viktor Lundberg skickade in ett hårt inlägg från högerkanten och Danielsson fick på en lobbnick som satt högt i bortre hörnet till 1–1.