Messi bäddade för ett nytt El Clásico

Uppdaterad 2012-01-05 | Publicerad 2012-01-04

Tvåmålsskytt när Barça vann stort

Det är upplagt för ett nytt El Clásico i Spanien.

Barcelona hemmaslog Osasuna med 4-0 och har en stor fördel inför returen av åttondelsfinalen i spanska cupen.

Där kan Real Madrid vänta.

Real Madrid vände underläge 0-2 till seger 3-2 i sin åttondelsfinal mot Malaga. På onsdagen gjorde Barcelona sin plikt för att inte göra de spanska fotbollsfansen besvikna.

Bara gjort två träningar

Cesc Fabregas hade i praktiken redan avgjort hemmamatchen mot Osasuna med två mål redan efter 18 minuter. För att ytterligare understryka sin överlägsenhet bytte Barça sedan in Leo Messi i andra halvlek.

24-åringen var osäker på spel inför matchen med en förkylning och hade bara gjort två träningspass efter semestern hemma i Argentina. Efter 58 minuter steg jublet på Camp Nou när han fick göra entré.

”Hade lite ont i magen”

– Jag hade lite ont i magen i morse men det blev bättre under dagen. Jag var redo att spela, säger Messi.

När domaren sedan blåste av matchen efter 90 minuter hade Messi hunnit med två mål och fastställt slutresultatet till 4-0. Det första med huvudet och det andra efter ett iskallt avslut i straffområdet.

Osasuna har nu ett omöjligt läge där de måste vända på 0-4 i returen på hemmaplan. Allt talar istället för att det blir ett El Clásico mellan Barcelona och Real Madrid i kvartsfinalen.