Dagens namn: Birgitta, Britta

Storspelande Real knäckte Sevilla

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-05-06

van Nistelrooy tvåmålskytt – och skytteligaledare

här sitter den Ruud van Nistelrooy sätter avgörande 3–1 för Real Madrid. Matchen slutade 3-2.

Sevillas Enzo Maresca öppnade målskyttet med ett drömskott.

Men i andra halvlek storspelade Guti och van Nistelrooy – och Real kunde knäcka Sevilla med 3-2.

Real Madrid lyckades slå Sevilla efter en stark uppryckning i andra halvlek. Ruud van Nistelrooy blev tvåmålsskytt – och skytteligaledare – efter att ha slagit in kvitteringsmålet och 3-1-målet.

Guti spelade fram till två av Reals mål med två drömpassningar till van Nistelrooy och Robinho.

Sevillas Enzo Maresca öppnade målskyttet på Santiago Bernabeu. Målet kom i 41:e minuten – ett drömskott på volley som letade sig in i Iker Casillas vänsterkryss.

Gutis inhopp avgörande

I andra halvlek tog Real Madrid kommandot. Gutis inhopp i den 59:e minuten blev avgörande.

Tre minuter efter att ha kommit in på plan serverade han en framrusande van Nistelrooy med en perfekt genomskärare. Holländaren sprang fram och slog in bollen precis intill stolpen.

I 78:e minuten var det dags igen. Robinho spelades fram med en perfekt vickning av Guti och kunde slå in 2-1-målet.

Efter målet utbröt tumult efter brassens firande. Dubbelt gult kort tvingade Robinho av planen – och sedan utbröt spelargruff som resulterade i att Sevillas Aitor Ocio också visades ut.

Skytteligaledare

I 85:e kom van Nistelrooys andra mål i matchen – en nick på en retur efter ett skott av Sergio Ramos. Holländarens 20:e mål för säsongen i La Liga – han leder nu skytteligan.

I fjärde övertidsminuten reducerade Chevanton till 3-2 med en välslagen frispark.

När fem omgångar återstår leder Barcelona på 65 poäng – två poäng mer än ärkerivalen Real Madrid. Sevilla är trea med 61 poäng.