Lagerbäcks genidrag

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-12

Sverige vände 0–1 till 2–1 efter kritiserat byte

Tog chansen Markus Rosenberg kvitterade till 1-1.

Sverige låg under med 1–0 – då bytte Lars Lagerbäck ut Kim Källström och satte in defensive Tobias Linderoth.

Det märkliga bytet blev ett genidrag.

Sverige vände till 2–1 på tre minuter.

Ett något B-betonat svenskt landslag startade träningslandskampen på bortaplan uselt. Redan efter 16 minuter small det bakom Andreas Isaksson. Markus Rosenberg missade att rensa bort bollen och nickskarvade i stället bollen till lagkaptenen Mirko Vucinic som satte 1–0.

– Det låg i luften. Svenskarna är inte riktigt koncentrerade, sa expertkommentatorn Glenn Hysén i TV3.

Kort därefter var Vucinic någon centimeter ifrån att rulla in 2–0, men bollen smet utanför stolpen. Lars Lagerbäck såg inte glad ut.

I pausen analyserade Hysén:

– Vi har inget anfallsspel överhuvudtaget. Vi har kommit tillbaka sista kvarten, men inställningsmässigt är det inte hundra procent på alla fötter.

Till andra halvlek valde Lagerbäck att plocka ut Isaksson och lufta Rami Shaaban. Han inledde med en kanonräddning.

Med cirka 25 minuter kvar hade Sverige fortfarande inte fått igång sitt spel och såg ut att behöva göra ett offensivt byte. Då chockade Lars Lagerbäck – genom att ta ut offensive Kim Källström och sätta in defensive Tobias Linderoth.

– Helt obegripligt. Det känns inte seriöst. Jag fattar ingenting, sa Glenn Hysén kritiskt.

Men Lagerbäcks byte visade sig bli ett genidrag. I 71:a minuten kvitterade Sverige då Markus Rosenberg petade in bollen i öppet mål efter förarbete av Rade Prica. Och bara tre minuter senare satte Prica mycket snyggt 2–1.

Danmarksproffset tog kallt emot Daniel Anderssons framspelning med högern, fintade bort sin back och placerade in bollen i mål med vänstern.

– Jag kan väl erkänna att jag hade fel, men det var ett underligt byte, sa Glenn Hysén.