Matchfakta 9/9

Mjällby AIF - Ljungskile SK 0-1 (0-0)

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-09

Matchen:

Det var inhopparnas dag när Ljungskile bärgade en viktig trepoängare borta på Strandvallen mot Mjällby. Med drygt en kvart kvar av matchen slog David Leinar, inbytt i halvtid, in ledningsmålet för Ljungskile och på stopptid satte den sent inbytte Mattias Bulun spiken i kistan med sitt 2-0-mål på passning från målvakten Nicklas Svensson. Ljungskile stärkte i och med segern sin tredjeplats och laget ser mer och mer ut som en het kandidat till att ta en uppflyttningsbiljett till allsvenskan.

Mål: 0-1 (75) David Leinar, 0-2 (94) Mattias Bulun (Nicklas Svensson).

Varningar, Ljungskile: Goran Marinkovic, Anders Augustsson, Edwin Phiri.

Domare: Keijo Hyvärinen.

Publik: 1545 (på Strandvallen).

Mjällby:

Rickard Fransson - Tobias Johansson, Marcus Lindberg, Robin Cederberg, Daniel Ivanovski (85) - Johan Svensson (64), Johan Persson, Daniel Nilsson, Marcelo Sarvas - Marcus Ekenberg, Erton Fejzullahu (72).

Avbytare: Sasa Zimonjic (64), Simon Sjöfors (72), Patrick Osiako (85).

Ljungskile:

Nicklas Svensson - Richard Jansson, Jon Stockhaus, Darko Matijevic, Edwin Phiri - Goran Marinkovic (46), Anders Augustsson, Aleksandar Kitic, Cedomir Zarkovic - Jörgen Wålemark, Martin Smedberg (88).

Avbytare: David Leinar (46), Mattias Bulun (88), Marcus Nobell (88).

Östers IF – Sirius 1-2 (1-1)

Matchen: Öster tog i eftermiddag emot Sirius från Uppsala. Nykomlingen Sirius överraskade alla i början av säsongen och radade upp segrar. Verkligheten kom ikapp dem och det har gått knackigare på slutet.

Det samma gäller för Öster. Med bara en poäng ner till nedflyttningsplats var poängen viktigare än någonsin för hemmalaget. Gästerna fick den bästa starten. Efter bara en kvart slog Pierre Gallo in en frispark i straffområdet och Jonas Lundmark skarvade in bollen i mål.

Första halvlek var en tempofattig historia där ett ängsligt Öster lät Sirius styra spelet. Trots brist på målchanser föll ett till mål innan halvtidsvilan. På tilläggstid slog Öster in en frispark i Sirius straffområde som Jon Rytterbro räddade ut till en fri Mario Vasilj som nickade in 1-1. En riktig kalldusch för Siriusspelarna. Andra halvleken bjöd på böljande spel av två lag som verkade nöjda med en poäng. I den 81 minuten slog Jonas Lundmark till för andra gången i matchen.

Ett långt inkast från Pierre Gallo nådde enda fram till Lundmark som nickade in segermålet för Sirius. Passningsspelet var av dålig kvalité och tempot var lågt i andra halvlek. Sirius tog tillvara på de chanser som de bjöds på och tog alla tre poängen. Enda glädjande för Öster var att de inte tappade någon placering, än så länge.

Målen: Jonas Lundmark (15) 0–1, Mario Vasilj (47) 1–1, Jonas Lundmark, (81) 1–2

Varningar: Östers IF: Mario Vasilj, Ingmar Teever, Daniel Svensson Sirius: Daniel Hoch, Daouda Sall

Domare: Patrik Berglund

Publik: 3511.

Östers IF: Robert Veselovsky – Emin Nour, Mario Vasilj, Fredrik Bild, Gabriel Ucar (85) – Teofore Bennett (70), Daniel Svensson, Helgi Danielsson, Pavel Zavadil – Anatolij Ponomarev, Ingmar Teever

Avbytare: Freddy Borg (70), Niclas Olausson (85)

Sirius: Jon Rytterbro – Jonas Lundmark, Hjalmar Bertwig, Gustaf Segerström, Tighe Dombrowski – Fredrik Olsson (72), Daouda Sall, Pierre Gallo, Mani Tourang (93) – Andreas Eriksson, Daniel Hoch (74)

Avbytare: Antouman Jallow (74), Marcus Palmqvist (72), Mattias Kesenci (93)

Falkenbergs FF- IFK Norrköping FK 1–2 (0-2)

Matchen: Suveräna serieledaren Norrköping fortsatte marschen tillbaka mot Allsvenskan borta mot Falkenberg, en seger som grundlades i den första halvleken när Viktor Rönneklev först gav laget ledningen i den andra minuten och brassen Bruno Santos sedan utökade till 2-0 med två minuter kvar av den första halvleken.

Falkenberg reducerade på stopptid, men det räckte inte för hemmalaget som nu faller ner under nedflyttningsstrecket i tabellen.

Målen: 0–1 (2) Viktor Rönneklev (Léandre Griffit), 0–2 (43) Bruno Santos (Léandre Griffit), 1-2 (95) Pawel Mendel (Björn Carlsson).

Varningar, Falkenberg: David Svensson, Patrik Lundgren. Norrköping: Mikael Blomberg, Bruno Santos.

Domare: Johnny Lundbäck.

Publik: 1 057 (på Falkenbergs IP).