Här presenterar sig Barças nya stjärna

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-02-02

Barcelona klara för cupfinal

BARCELONA. Det var doldisarnas kväll i Almería.

Adriano, Thiago och Ibrahim Affelay gjorde alla mål när Barcelona enkelt tog sig till final i spanska cupen.

Henok Goitom spelade hela matchen för Almería.

Returen i semifinalen var ingen nervkittlande historia på förhand, eftersom Barcelona hade 5–0 med sig från första mötet på Camp Nou förra veckan.

Goitom på topp

Pep Guardiola reste med hela sitt manskap till Andalusien, men valde att starta med ordinarie anfallstrio Messi-Villa-Pedro på bänken.

Och det skulle bli doldisarnas kväll för Barcelona.

I matchens 34:e minut slog Adriano, oftast hemmahörande i Barças b-lag, in kvällens första mål och i andra halvlek utökade Thiago, också han från de egna leden, med en hård och otagbar nick bakom Esteban i Almerías mål.

Almería hade ett par chanser och Henok Goitom, som spelade hela matchen på topp, var nära mål ett par gånger i första halvlek.

Första målet för klubben

Men Almería förblev mållöst på sin hemmaplan och i stället fick Barcelonas vintervärvning, holländaren Ibrahim Affelay, slå in sitt första mål för klubben.

– Man vet aldrig på förhand hur det ska gå, nu är det bara för oss att jobba vidare, säger Adriano till tv-kanalen La Sexta efter matchen.

Barcelona får nu möta Real Madrid i cupfinalen på Mestalla den 20 april. Real slog Sevilla på Bernabéustadion med 2-0 efter mål av Mesut Özil och Emmanuel Adebayor.