Dagens namn: Sibylla

Nära jättevändning – men Spurs till final

Publicerad 2015-01-28

18-åringen höll på att chocka Tottenham

Med sina två första mål i Sheffield United höll superinhopparen Che Adams, 18, på att chockvända mot Tottenham i Ligacupsemin.

Men "Spurs" är i final.

Stor hjälte: dansken Christian Eriksen med två mål.

Tottenham vann hemmamötet mot Sheffield United med 1–0. Och i ett snöigt returmöte var Ligue One-laget mer eller mindre uträknat när "Spurs" tog ledningen också då.
Och vilket mål sedan. Dansken Christian Eriksen med en frispark – rätt upp i bortre krysset.

Där och då kunde bortafansen kvittera ut biljetten till Wembley, men riktigt så smidigt skulle det inte gå.

Ess på bänken

För Sheffield United hade ett ess på bänken: en 18-årig som höll på att bli en helt sensationell hjälte.

Che Adams är skolad i Coventrys akademi och tillhörde så sent som i november amatörklubben Ilkeston. Sheffield United såg talangen och plockade över honom. Debuten för den nya klubben gjorde han i kvartsfinalen i Ligacupen, där man skrällde och slog ut Southampton.

Nu höll alltså skrällen på att bli än större. Che Adams hoppade in med kvarten kvar – och efter bara några minuter på plan reducerade han.

Möter Chelsea i final

I den 79:e minuten var det dags igen: med Adams som tvåmålsskytt. Där och då var det 2–2 och förlängningsläge.

Men det blev till slut "Spurs" som fick jubla och det rejält. Harry Kane frispelade Christian Eriksen och dansken gjorde sitt andra mål för kvällen. Stor glädje bland de ditresta supportrarna och efter en rejäl slut-anstormning från Sheffield United tog sig Tottenham till Wembley.

– Sheffield United gav oss absolut en rejäl fight. De fick självförtroende efter sitt första mål, det andra var lite turligt. Men vi kom tillbaka i slutet, säger Christian Eriksen till Sky Sports.

Där väntar Chelsea, som slog ut Liverpool i sin semifinal. Det blir en repris på finalen från 2008. Då vann Tottenham med 2–1.

– Den här säsongen har vi släppt in idiotiska mål när vi varit i ledning och det är något vi måste sluta med. Chelsea vill förmodligen ha revansch i finalen, men jag ser verkligen fram emot den, säger Eriksen.