Johan Oremo fixade tre poäng.
Men Falkenberg vann också – och nu tvingas Gefle kvala.
Nu väntar Ljungskile, Hammarby eller Sundsvall.

– Jag sätter mig i bilen till Ljungskile, säger tränaren Roger Sandberg.

Mattias Lindström gav bortalaget Helsingborg ledningen i den 18:e minuten. Emmanuel Boateng tog sig runt på vänsterkanten och pressade ett hårt skott som Emil Hedvall inte kunde hålla. Returen kunde veteranen Lindström enkelt slå in i mål.
Kvitteringen dröjde inte länge. Gefle fick en frispark just utanför straffområdet. Johan Oremo sköt ett ganska beskedligt skott, som dock styrdes i mål via en bortaback.

Oremo blev tvåmålsskytt

– Vi biter oss in i matchen, och i slutet av den första halvleken är det helt jämnt, säger Johan Oremo under halvtidspausen.

Knappt fem minuter in i den andra halvleken kom segermålet. Simon Lundevall, som lämnar för Elfsborg efter säsongen, tog sig skickligt in från högerkanten och serverade Oremo ett skottläge. Anfallaren sköt direkt, och bollen gick förbi Emil Hedvall till 2-1.

Lagen om Gefle kan möta

Gefles trepoängare betyder att föreningen stannar på den kvalplats de låg på inför matchen. Falkenberg knep nämligen en poäng i bottenmötet mot Mjällby, och säkrar därmed ett allsvenskt avancemang. I det kommande kvalet får Gefle möta Ljungskile, Hammarby eller Sundsvall. Och föreningen har full koll på det kommande motståndet när superettan avgörs på söndag.

– Jag tänkte sätta mig i bilen till Ljungskile och se på den matchen. Vi kommer också ha folk på Tele2 och uppe i Sundsvall. Så vi täcker alla, säger Roger Sandberg.

– Nu ska vi ladda om för två matcher till, säger Johan Oremo.