En tysk talang frälste Arsenal.

Mesut Özil? Icke.

18-årige Serge Gnabry sköt in det förlösande 1-0-målet mot Swansea.

– Det finns inget bättre än att vinna, säger Arsene Wenger till Sky Sports.

Efter en mycket jämn första halvlek, utan några skott på mål, avgjorde Arsenal i den andra halvleken.

18-årige Serge Gnabry vikarierar för skadade Theo Walcott på högerkanten. I hemmavinsten mot Stoke såg han vilsen ut, men under kvällens match mot Swansea gjorde Gnabry en fin insats. Efter en stökig situation just utanför hemmalagets straffområde kämpade Olivier Giroud fram bollen till Aaron Ramsey.

Ramseys åttonde för säsongen

Mittfältaren, fostrad hos Swanseas rival Cardiff, smekte fram en passning till Gnabry som behärskat placerade in 1-0.

Det var Gnabrys, en av tre tyskar i startelvan (utöver Mertesacker och Özil), första A-lagsmål i Arsenal.

Bara fyra minuter senare klämtade det igen.

Wilshere kämpade, Giroud klackade – och formtoppade Aaron Ramsey dunkade upp bollen i nättaket. Ramsey har gjort åtta mål på tio skott den här säsongen.

– Han var som hela laget i dag. Det var en svår start men han blev starkare och starkare och hade en utmärkt andra halvlek.

Lördagens vinnare: Arsenal

Swanseas Ben Davies reducerade med tio minuter kvar av matchen, men kämpade förgäves för en kvittering. När dagens övriga topplag, Chelsea, Tottenham, Manchester United och Manchester City tappade poäng, var Arsenal Premier Leagues stora vinnare under lördagen.

Vinsten betyder att Arsenal återigen går upp i serieledning med 15 poäng. Åtta pinnar före Manchester United, som förlorade mot West Bromwich tidigare under förmiddagen.