Matchfakta 13/8

Enköping – IFK Norrköping 1–0 (0–0)

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-08-13

Matchen:

Ett sent mål såg till att Enköping kunde se till att IFK Norrköping fick se sig besegrade för andra gången den här säsongen. Och det var inte orättvist. Tidigt i matchen fick Sebastian Rajalakso ett friläge men han bommade. Istället blev det en mållös kamp ända till den 93:e minuten då Rajalakso fick revansch för missen och satte ett hårt skott i krysset.

- Det kändes som att det var ”Sebbes” match idag och jag tycker att vi vinner helt välförtjänt. Vi lyckas med att stänga av Norrköpings kantspel även om vi kroknar lite i andra halvlek, säger Bo Petersson .

Segermålet i matchens absoluta slutskede då Enköping spelade med endast tio spelare. Dragomir Draganov blev nämligen utvisad i den 85:e minuten, vilket ger triumfen än större glans.

Mål: 1-0 (93) Sebastian Rajalakso.

Varningar, IFK Norrköping: Eirik Dybendal.

Utvisning, Enköping: Dragomir Draganov.

Domare: Keijo Hyvärinen.

Publik: - (på Enavallen).

Enköping:

Ludwig Bergström – Magnus Reuterwall, Mario Dodic, Daniel Olsson, Peter Holm – Andreas Eriksson (65), Eric Hammar (71), Erik Zettergren, Sebastian Rajalakso - Vitalij Gussev, Dragomir Draganov.

Avbytare: Emil Oremo (65), Rory Davies (71), Daniel Fiorini (73).

IFK Norrköping:

Nuredin Bakiu – Mikael Roth (46), Thomas Magnusson, Kristoffer Arvhage, Viktor Rönneklev – Eirik Dybendal, Richard Spong, Magnus Samuelsson, Daniel Bamberg (34)– Bruno Santos, Gardar Gunnlaugsson (87).

Avbytare: Anders Whass (34), Stefan Thordarson (46), Simon Omekanda (87).

Sylvia – GIF Sundsvall 1–0 (1–0)

Matchen:

Säsongens bästa insats såg till att Sylvia tog ett viktigt kliv uppåt i tabellen och är nu över nedflyttningsstrecket. Mot GIF Sundsvall rivstartade östgötarna matchen men utdelningen kom inte förrän i den 38:e matchminuten genom Markus Hansson.

– Sundsvall såg sömniga ut så vi trodde nog att vi skulle kunna greja det om vi bara fick in ett mål, säger Sylvia-tränaren Mats Olsson.

Och i andra halvleken kom både 2-0 och 3-0 också och matchen kändes avgjord. GIF Sundsvall reducerade emellertid omgående men en turlig frispark i mål såg till att segern var bärgad för Sylvia.

– Segersiffrorna var i underkant och vi gör en riktigt härlig insats idag, jublar Olsson.

Mål: 1-0 (38) Markus Hansson (Maic Sema), 2-0 (49) Daniel Åkervall (Maic Sema), 3-0 (58) Ibrahim Atiku, 3-1 (59) Tarmo Neemelo (Tobias Eriksson), 4-1 (68) Fredrik Åström.

Varningar, Sylvia: , GIF Sundsvall: Johan Patriksso, Per Nyman.

Domare: Antti Kanerva.

Publik: 2 753 (på Idrottsparken).

Sylvia:

Peter Karlsson – Fredrik Åström, Henric Andersson, Dennis Boskailo, Andreas Friman (76)– Maic Sema, Markus Hansson (88), Haris Dozo, Ibrahim Atiku (72) - Daniel Åkervall, Stefan Persson.

Avbytare: Mikael Torin (72), Jonas Nilsson (76), Johan Roxström (88)

GIF Sundsvall:

Fredrik Sundfors – Abubaker Tabula, Erkan Saglik, Stefan Ålander, Mikael Lustig (78)– Johan Melander (46), Tobias Eriksson, Joel Cedergren, Kalle Ljungberg (7)– Tarmo Neemelo, Johan Patriksson.

Avbytare: Per Nyman (7), Akombo Ukeyima (46), Andreas Ingel (78).

Åtvidabergs FF- Örgryte IS 3–0 (2-0)

Matchen: Det blev en säker seger är Åtvidaberg hemma mot Häcken. Kristian Bergström spelade en huvudroll när han först läcker gjorde 1–0 efter att ha fintat bort två spelare vid straffområdesgränsen och sedan lyft in bollen i en fin bana i mål. Samma Bergström blev sedan fäll i den andra halvleken vilket gav hemmalaget 3-0 på den efterföljande straffen. Det var klar dominans matchen igenom för ÅFF som kunde bevaka segern i den andra halvleken.

Åtvidaberg:

Henrik Gustavsson- Örjan Bäckstrand, Johan Nicklasson, Per Karlsson, Jester Arvidsson- Oscar Möller, Haris Radetinac (77), Daniel Johansson, Kristian Bergström- Pontus Karlsson (68), Mats Haglund (72).

Avbytare: Alexander Zaim (68), Emil Nilsson (72), Martin Jönsson (77).

Örgryte:

Dick Last- Alexandros Pappas, Ivo Skiljo (45), Jukka Sauso, Robin Jonsson- Alexander Mellqvist (51), Magnus Källander- Boyd Mwila, Samuel Barlay, Carlos Espinosa (72)- Iheb Hemzeh.

Avbytare: Andreas Clarholm (45), Mentor Zhubi (51), Christian Lindström (72).

Målen: 1–0 (11) Kristian Bergström, 2-0 (39) Mats Haglund, 3-0 (60) Pontus Karlsson (straff).

Varningar, Åtvidaberg: Kristian Bergström, Emil Nilsson. Örgryte: Carlos Espinosa.

Domare: Johan Hamlin.

BK Häcken-Landskrona Bois 2-0(1-0)

Matchen

Likt förra omgången borta mot Falkenberg kunde göteborgarna Häcken även mot Landskrona Bois gå till halvtidsvila med en rättvis ledning efter mål på straff. Efter att Häcken skapat den första halvlekens både bästa och flesta målchanser var Jonas Henrikssons straffmål välförtjänt.

– Det är en bra halvlek och vi skapar en hel del chanser. Vi har chanser att göra fler mål efter Henrikssons straffmål, säger göteborgarnas tränare Sonny Karlsson till Fotbollsverige.se.

Matchbilden skulle inte heller i den andra halvleken förändras något nämnvärt. Häcken var alltjämt det utav lagen som skapade de flesta och vassaste chanserna. Spelövertaget ifrån göteborgarna skulle för andra gången i matchen ge avkastning. I den 68: matchminuten gjorde Dioh Williams sitt nionde mål för säsongen och Häckens andra för dagen.

– Vi är för passiva idag. Häcken är det klart bättre laget idag, säger Landskronatränaren Patrik Johansson till Fotbollsverige.se.

Genom segern mot skåningarna Landskrona klättrade Häcken i tabellen och hängde på de andra topplagen, som tog poäng, i kampen om en plats i nästa säsongs allsvenska.

– Nu ligger vi tre-fyra poäng efter, så det är klart att vi är med, säger Häckentränaren Sonny Karlsson.

Mål: 1-0 (31) Jonas Henriksson (straff), 2-0 (68) Dioh Williams (Robert Mambo-Mumba).

Varningar,Häcken: Marcus Jarlegren, Ari Freyr Skúlason.

Domare: Johnny Lundbäck.

Häcken:

Alexander Hysén – Johan Lind, Daniel Forsell, Mats Hedén, Marcus Jarlegren (David Marek 46) – Jonas Henriksson, Robert Mambo-Mumba, Jesper Ljung, Ari Freyr Skúlason (Peter Olofsson 79) – Dioh Williams, Daniel Larsson.

Landskrona:

Lee Baxter – Antti Okkonen, Mikael Dahlgren, Linus Olsson, Robin Wikman – Charles Anderson (Ivo Pekalski 74), Jörgen Pettersson (Alvedin Nezirovac 84), Morten Avnskjold – Matthias Eklund, Pär Cederqvist, Mirza Jelecak (Christoffer Carlsson 67).

Ljungskile SK-Jönköpings Södra 3-1 (1-0)

Matchen:

Ljungskile tog en viktig seger i toppstriden av den jämna superettan när Jönköpings Södra besegrades. Siffrorna dock missvisande då Jönköping var klart med i matchen under den första timmen.

Jörgen Wålemark satte 1-0 i den 17:e minuten och efter det hade gästerna några fina lägen att kvittera. Närmast var Erik Backlund som hade en nick strax utanför målet alldeles i slutet av den första halvleken, där Jönköping bjöd på bra motstånd med sitt varierande och effektiva kantspel.

I den andra halvleken ställde Jönköping till det för sig genom att bjuda på de två matchavgörande målen. I den 63:e minuten fick 1-0-skytten Jörgen Wålemark bollen centralt av en Ljungskilespelare, Wålemark spelade bollen på djupet till Cedomir Zarkovic som tryckte dit 2-0. Efter det gick luften ur gästerna som återigen hade full kontroll på bollen innan 3-0-målet där Mathias Gravem bjöds på sitt tredje mål för säsongen.

– Jag är missnöjd och lider med spelarna, suckar Jönköpings tränare Olle Nordin.

Axel Norderyd språngnickade snyggt in reduceringen på övertid men i och med förlusten halkar laget ner under nedflyttningsstrecket medan segrande Ljungskile hakar på i toppen.

Mål: 1-0 (17) Jörgen Wålemark (Martin Smedberg), 2-0 (63) Cedomir Zarkovic (Jörgen Wålemark), 3-0 (86) Mathias Gravem, 3-1 (92) Axel Norderyd (Tomas Backman).

Varningar, Jönköping: Christer Persson.

Domare: Patrik Berglund.

Publik: 1 461 (på HA Bygg Arena).