Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-05-31

Häcken ny trea i tabellen

Målskyttar i kamp David Svensson, Falkenberg, och Tighe Dombrowski, Sirius.

Det är inte bara i allsvenskan det bjuds på drömmål.

Tighe Dombrowskis ledningsmål för Sirius i mötet mot Falkenberg platsar lätt bland säsongens snyggaste fullträffar.

Det var efter en hörna i den 23:e minuten som bollen studsade ut till Dombrowski utanför straffområdet. Amerikanen kunde i lugn och ro ta ner bollen med knäet och lägga den till rätta. En halvvolley och knapp sekund senare låg bollen bakom Rasmus Rydén i Falkenbergsmålet – Dombrowskis första mål för säsongen.

Och bortalaget Sirius ledning stod sig i halvtid, trots att lagets bäste målskytt Daniel Hoch – sju mål hittills – var avstängd.

– Jag är nöjd, vi presterar en bra fotboll och gör en strålande första halvlek, säger Sirius tränare Pär Millqvist till tv-kanalen Sportexpressen.

Hemmalaget Falkenberg fick en något annorlunda uppladdning sedan en trafikolycka bidragit till att några av lagets spelare inte hann fram i tid till avspark. Spelarna var inte inblandade i själva olyckan men blev försenade på grund av att vägen var oframkomlig. Detta medförde att Falkenberg var tvunget att starta matchen utan bland andra rutinerade Peter Vougt på planen.

Sirius närmast segern

– Det är alltid lite annorlunda med Peter på topp, han är en bra target player. Men vi kan inte skylla på det, kommenterar Falkenbergs tränare Stig Kristensson.

I den andra halvleken kom så slutligen Vougt in och då kom även kvitteringen. David Svensson höll sig framme på en retur sedan Emir Kujovic först träffat ribban med ett kanonskott.

– Vi hade hoppats på att vinna men vi får vara nöjda med en poäng, säger Svensson.

Närmast att vinna var ändå bortalaget Sirius. På tilläggstid var Dombrowski återigen var framme men nicken gick över.

Resultatet innebär att nykomlingen Sirius ligger kvar på andra plats i tabellen, en poäng efter ledande Norrköping som dock har en match mindre spelad.

I kvällens andra match besegrade Häcken Jönköpings Södra med 2–0 efter två mål av Dioh Williams i den första halvleken. I och med segern är Häcken nu uppe på tredje plats, två poäng efter Sirius.