Protesterar mot att rivalen är för dålig

Uppdaterad 2011-11-27 | Publicerad 2011-11-26

Real-fansen ”besvikna” efter storsegern

Utklassningsseger med 4-1 mot rivalen Atlético Madrid – då tröttnade Reals supportrar.

I slutet av storsegern vecklades tre banderoller ut i protest mot Atléticos bristande kvalité.

– Önskas: Ett värdigt derbymotstånd, skrev fansen.

Real Madrids fans är erkänt krävande. Det fick alltså till och med ärkerivalen Atlético Madrid erfara i lördagens derby.

Gästerna tog visserligen ledningen i matchen men sedan handlade allt om Real Madrid. Redan efter 22 minuter släcktes också Atéticos hopp om en seger.

Målvakten utvisad

Målvakten Thibaut Courtois fällde då Karim Benzema i straffområdet, visades ut och orsakade en straff. Den satte Cristiano Ronaldo iskallt i nät till 1-1.

– Alltid händer nåt. Jag hade inte gett Curtois (målvakten i Atlético Madrid) rött kort. Straffen avgör matchen till viss del, men inte lika mycket som det röda kortet. Det är ingen idé att prata om domaren, men i dag hade vi flera händelser i straffområdet som inte bedömdes på samma sätt, säger Atléticos tränare Gregorio Mazano.

Angel Di Maria ökade på till 2-1 i andra halvlek på en retur innan Diego Godín gjorde bort sig och bjöd Gonzalo Higuain på 3-1. Godín var sedan olycksgubbe även vid 4-1 när han gjorde ner Higuain, fick lagets andra röda kort och tillät Ronaldo att göra sitt andra mål från straffpunkten.

Kritik mot ojämn liga

När Real spelade av tiden valde sedan fansen alltså att protestera. På tre banderoller fördelades orden ”Se Busca rival digno para derby decente razon aqui” mot en vit bakgrund. Fritt översatt ungefär ”Önskas: Ett värdigt derbymotstånd”.

En syrlig passning till Atlético men även mer bränsle på den brasa av kritik mot att La Liga blivit för ojämn som brunnit under hösten. Real leder nu ligan med sex poäng före Barcelona, som spelar mot Getafe senare på lördagen, och går in med luft under vingarna inför kommande El Clásico.

– Vi får se, det är två veckor kvar och det viktigaste är nästa match, att fortsätta ta steg för steg. Det är ingen idé att börja tänka på matchen mot Barcelona om vi förlorar tre poäng mot Gijón innan dess, säger Sergio Ramos.