Dagens namn: Helge

Drömgränsen på 50 mål passerad

Uppdaterad 2012-03-12 | Publicerad 2012-03-11

Nu siktar Messi mot personbästat

30 mål i ligan, totalt 50 bara den här säsongen varav tolv på de fyra senaste matcherna.

Det är Leo Messis facit efter två nya mål i 2-0-segern mot Racing Santander.

Barcelona hänger på Real Madrid och det lilla hopp klubben fortfarande har i titelkampen. Barça är nu återigen tio poäng efter med tolv omgångar kvar att spela. Detta efter en ny uppvisning av Leo Messi mot Racing Santander.

24-åringen glidtacklade in 1-0, efter vackert förarbete av Cesc Fabregas, i den 29:e minuten. När Barcelona sedan fick straff i den andra halvleken var allt Santanders hopp ute.

– Jag tycker inte att straffen var avgörande. Vi kontrollerade matchen, säger managern Pep Guardiola.

Två mål bakom Ronaldo

Messi rullade kyligt in den och stängde tillställningen. Samtidigt ökade argentinaren på en redan osannolik målskörd.

Messi har nu passerat drömgränsen 50 mål, vilket han nått på 42 matcher (alla tävlingsmatcher inräknat) under årets säsong. Det är bara ett mål sämre än förra säsongen, Messis hittills bästa, med tolv matcher kvar bara i ligan.

På de fyra senaste matcherna har 24-åringen hittat nätet tolv gånger (två mot Racing, fem mot Leverkusen, ett mot Atlético Madrid och fyra mot Valencia). Trots det är Messi med sina 30 ligamål två efter Real Madrids Cristiano Ronaldo i skytteligan.

Ronaldo gjorde två mål i lördags när Real Madrid vände till seger borta mot Real Betis (3–2). Portugisen är också i grym målform. Han har gjort mål i nio av Real Madrids elva senaste ligamatcher.