20–årige talangen frälste Real Madrid

Uppdaterad 2012-11-12 | Publicerad 2012-11-11

Cristiano Ronaldo, Karim Benzema och Gonzalo Higuain saknades.

Då klev 20–årige Alvaro Morata fram.

Efter bara en och en halv minut på den blöta planen frälste anfallstalangen Real Madrid mot Levante.

– Det viktigaste är att Morata växer som spelare och som person, säger José Mourinho.

Cristiano Ronaldo hade bytts ut i halvtid, Real Madrid hade tappat ledningen och bränt en straff. Då bytte tränaren José Mourinho in 20–årige anfallstalangen Alvaro Morata.

Han behövde bara en och en halv minut.

Xabi Alonso skickade in en frispark i straffområdet och där kom Morata rätt och nickade in bollen bakom målvakten Gustavo Munua.

Det var 20–åringens första ligamål på första touchen i matchen.

– Det viktigaste är att Morata växer som spelare och som person. Man ska ta det lugnt, säger Real Madrids tränare José Mourinho på presskonferensen.

Regnet öste ned på Estadi Ciutat de Valencia och det var svårspelat.

– Det var som när barnen leker i regnet, det är en del av fotbollen. Vi kom härifrån med tre mycket viktiga poäng, säger Mourinho.

Missade feldömd straff

Med 20 minuter kvar på klockan gick José Callejon omkull i en duell med David Navarro och domaren César Muniz dömde straff till Real Madrid. Reprisbilderna visade dock att situationen ägde rum utanför straffområdet.

Alonso stegade fram för att sätta 2–1, men Munua gick rätt och räddade mittfältarens försök.

Ronaldo blödde kraftigt

Cristiano Ronaldo brukar ta hand om Reals straffar, men kunde inte göra det mot Levante då han blivit utbytt redan i paus.

Efter bara några minuter fick Ronaldo en armbåge i ansiktet av Navarro och började blöda rejält vid ögonbrynet. Läkarna häftade och plåstrade om såret så att portugisen kunde spela vidare.

Ronaldo gjorde sedan 1–0 till Real Madrid i den 21:e minuten, men byttes ut i halvtid mot Raul Albiol. Hemmalagets Angel Luis Rodriguez Diaz kvitterade efter en dryg timme.

2–1 till Real Madrid gör att laget är åtta poäng bakom Barcelona, som leder spanska ligan.