Kenny Dalglish domarattack

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-01-16

”Till och med utan linser hade jag kunnat se det”

Första halvlek – totaldominans med flera chanser.

Andra halvlek – mardrömsstart när Everton vände underläge till ledning på sex minuter.

Kenny Dalglish slets mellan hopp och förtvivlan men blev till sist räddad av Dirk Kuyt som kvitterade på straff.

Men Liverpoolmanagern är besviken på domarinsatsen.

– Det första målet skulle ha varit inspark i stället för hörna och vid det andra blev (Martin) Kelly misshandlad, säger Dalglish.

Det var ett Merseyside-derby som innehöll det mesta. Mål, tuffa närkamper, hög intensitet och vild dramatik.

Liverpool började klart bäst. Efter 17 minuter visade den delvis pånyttfödde Fernando Torres styrka när han tryckte sig förbi Evertonbacken Sylvain Distin och avslutade – i stolpen. Returen gick till Dirk Kuyt som sköt över.

Strålande hemmalag

Det var två av många farliga Liverpoolägen i den första halvleken – hemmalaget bjöd på strålande fotboll och radade upp chanser.

Man skulle även få med sig ett ledningsmål till pausvilan. Evertonmålvakten Tim Howard räddade dubbla avslut från Dirk Kuyt innan Raul Meireles kunde trycka in det förlösande målet.

Ett mål som gjorde att Anfield exploderade – och gladast av alla var nog Liverpoolmanagern Kenny Dalglish.

Men Dalglish och alla Liverpoolsupportrar satte jublet i halsen i början på andra halvlek.

Vände på sex minuter

Efter bara 42 sekunder dök Sylvain Distin upp vid bortre stolpen efter en hörna och tryckte in 1–1. Bara sex minuter senare var det helt plötsligt Everton som ledde.

Leon Osman spelade fram Jermaine Beckford som tryckte in ledningsmålet i den bortre stolpen.

Enligt Kenny Dalglish var båda målen efter domartabbar.

– Vid det första målet skulle ha varit inspark i stället för hörna – det kunde man se tydligt. Till och med utan linser hade jag kunnat se det. Vid det andra målet blev Kelly misshandlad, säger han enligt klubbens hemsida.

Liverpool uppträdde skärrat och det såg ut som att Kenny Dalglish skulle få inkassera sin tredje raka förlust sedan han tog över som Liverpoolmanager.

Då tilldömdes hemmalaget en straffspark när Tim Howard drog ned Maxi Rodriguez.

Splittrade känslor

Anfield höll andan när Dirk Kuyt klev fram – och satte den. Holländaren la bollen lågt till vänster medan Howard gick åt fel håll.

2–2 – ett slutresultat som lär ge Liverpoolfansen splittrade känslor.

Ett misslyckande – med tanke på den fantastiska första halvleken.

Men ändå en räddad poäng – med tanke på inledningen av den andra.

Dessutom var det Dalglish första poäng sedan han tillträdde som manager. Ett litet ljus i det Liverpoolmörker denna säsong har inneburit så här långt.

– Vi kan vara väldigt nöjda med den fotboll vi spelade i den första halvleken. Och vi kan också vara nöjda med den vilja vi visade våra supportrar som bryr sig så mycket om klubben, säger Dalglish.

– Jag tycker man kan se att tron börjar komma tillbaka till spelarna och det är bra för oss. Spelarna är mycket bättre än var vi befinner oss just nu.