Samuel Armenteros.

Samuel Armenteros gjorde succé i Holland i dag.

Med två mål vände han – och avgjorde – svenskmötet mot Groningen.

Heracles vann med 4-1.

Dusan Tadic gav Groningen ledningen och sex minuter senare hade Andreas Granqvist chansen att utöka. Men svensken brände straffen.

Sedan kom vändningen.

På bara två minuter i slutet av den andra halvleken gick Heracles från 0-1 till 2-1. Svenskproffset Samuel Armenteros fullbordade vändningen.

I 89:e minuten gjorde han sitt andra mål när han fastställde slutresultatet 4-1.

Flyttade som 15-åring

Armenteros är född i Göteborg och har en kubansk pappa och en svensk mamma. Den 20-årige anfallaren flyttade till Heerenveens ungdomslag när han var 15 år gammal.

Där blev han kvar till 2009, då gick flyttlasset till Heracles.

● ● ●

Rasmus Lindgrens Ajax tog en skön seger mot AZ Alkmaar. Hemmalaget vann med 4-0 hakar därmed på PSV Eindhoven och Twente i toppen. Pontus Wernbloom var avstängd medan Rasmus Elm spelade 70 minuter för Alkmaar.

Viktor Elm hoppade in i den 81:a minuten när Heerenveen föll på hemmplan mot Feyenoord. Matchens enda mål kom från Luc Castaignos.