Dagens namn: Ragnar, Ragna

Inhopparen frälste Elfsborg med två mål på en minut

Publicerad 2018-07-08

Issam Jebali kvitterade till 1–1 för Elfsborg borta mot Örebro och spelarna radade upp sig för avspark.

Då dömde domare Magnus Lindgren bort målet. Trots det vann Elfsborg efter två mål av Viktor Prodell.

– Jag fattar inte vad han blåser för. Det var något om att vår spelare var offside. Men vi vann i alla fall, säger Elfsborgs Simon Lundevall till C More efter matchen.

När Örebro tog emot Elfsborg i den allsvenska omstarten på Behrn arena var det skilda världar på förhand.

ÖSK, som tippades på nedre halvan av de flesta experter inför säsongen, har överraskat under våren och låg på femte plats inför matchen.

Elfsborg däremot har underpresterat gentemot förhandstipsen och placerade sig så långt ned som på tolfte plats.

Igboananike spräckte nollan

Efter en jämn inledning där lagen bytte chanser tog Elfsborg över och var närmast ett ledningsmål före paus, men lagen gick till halvtidsvila med ett mållöst resultat.

I den andra halvleken chocköppnade Örebro och tog ledningen sedan Kennedy Igboananike förvaltat Filip Rogic framspelning på ett ypperligt sätt.

Med en distinkt vänstervrist drog 29-åringen upp bollen i nättaket.

Omdiskuterad situation

Efter knappa timmen inträffade kvällens märkligaste situation. Issam Jebali knoppade in kvitteringsmålet – trodde alla. Örebro han till och med ställa upp för avspark när domaren Magnus Lindgren – efter konferens med sin linjedomare – dömde bort målet.

Anledningen såg ut att vara en obstruktion i momentet innan på ÖSK:s målvakt Oscar Jansson.

– Jag fattar inte vad han blåser för. Det är något med att vår spelare är offside, säger Simon Lundevall till C More.

C More: Det kan ha varit så att Dresevic var på målvakten också?

– Ja, så kanske det var. Jag vet inte. Vi vann i alla fall.

Två mål på en minut från inhopparen

Det bortdömda målet stoppade dock inte Elfsborg som fortsatte rada upp målchanser – och i den 84:e minuten satte inhoppande Viktor Prodell 1–1 på hörna. Några sekunder (!) senare var det dags igen när Prodell skarvade in ett inspel från Simon Lundevall och vändningen var ett faktum.

Efter målet orkade inte Örebro resa sig och boråsarna kunde ta med sig tre tunga poäng hem till västkusten.

– Det kändes som att det var rättvist i dag. Vi gjorde en riktigt bra match i båda halvlekarna så vi är väldigt glada över att kunna vinna i dag, säger Simon Lundevall.