Dagens namn: Lukas

”Mitt mål var viktigt för mig”

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2004-12-06

Juves hjälte Zlatans mål satt långt inne, men när han väl nätade räddade han hem segern.

Juventus behåller greppet.

Tack vare Zlatan Ibrahimovic.

Hans mål gav Juve segern mot Lazio.

- Det här målet ger mig ännu mer självförtroende, säger han.

Bäst på planen mot Inter förra helgen. Matchvinnare i går. På delad femteplats i skytteligatoppen.

Zlatan Ibrahimovic har hittat sitt livs form. Han har i de senaste matcherna höjt sig mer och mer, och börjar nu spela ut hela sitt register.

- Mitt mål var viktigt för Juventus och viktigt för mig, säger Zlatan och tillägger:

- Varje mål ger mig mer självförtroende.

Inledde blekt

Både Zlatan och Juventus inledde dock blekt. Lazio spelade bäst och tog också ledningen när Goran Pandev körde slalom genom det för dagen svartrosa försvaret.

Strax före paus kvitterade Ruben Olivera, men trots en storspelande Camoranesi och en stark Zlatan hade Juve som vanligt svårt med Lazio.

Med knappa kvarten kvar fick Zlatan chansen att revanschera sig för sin missade målchans och ribba i första halvlek - där han borde gjort mål.

Efter fint förarbete av Kapo kom bollen till Zlatan, mitt i en röra av virriga ljusblå försvarare. Men Zlatan lyckades få in bollen, det blev 2-1 och Juve tog tre viktiga poäng, och håller undan mot Milan i ligatoppen.

- Jag är mycket glad, men förtjänsten är lagets och publikens, som ger mig stöd, sa Zlatan efteråt till den italienska pressen.

På frågan vem som vinner scudetton svarar han:

- Juventus, även om Milan och Inter är motståndare att frukta. Men vi ska göra vårt bästa och vid slutet av säsongen ska det vara vi som vinner.

Fick en varning

Zlatan var nöjd med att hans lag klarade att komma tillbaka från underläget.

- Det var svårt när vi låg under med 1-0, det var tungt att vända det.

Målet som gav Juventus segern kostade Zlatan en varning. Han försäkrar dock att han inte kommer att slänga av sig tröjan mer.

- Jag tänker inte få en varning efter varje mål.