Men sent omsider fanns Johanna Rytting Kaneryd med i Chelseas elva.

Då bidrog hon direkt när Twente besegrades i Champions League med 3–1.

När Chelsea presenterade startelvan lyste Rytting Kaneryd med sin frånvaro.

Men den engelska stjärnan Lauren James tvingades kasta in handduken av okänd anledning.

I stället fanns Rytting Kaneryd på planen när domaren blåste igång matchen i Nederländerna – och då tog det bara sju minuter innan hon hade färgat.

Det var inte Rytting Kaneryds svåraste assist i karriären, men likväl var det svenskan som serverade Agnes Beever-Jones. Hon tog emot svenskans passning några meter utanför straffområdet och sköt via en motståndare in bollen i nät.

Hamano målskytt

Elva minuter senare satte en annan svenskbekanting, den tidigare Hammarby-spelaren Maika Hamano, 2–0.

Londonlaget, som även hade målvakten Zecira Musovic och mittbacken Nathalie Björn i startelvan, vann med 3–1 och har inlett Champions League med två raka segrar.

Tidigare under kvällen besegrade Real Madrid, med Filippa Angeldal i startelvan, Celtic med 4–0. Målen gjordes av Caroline Weir, Signe Bruun, Caroline Möller och Linda Caicedo.

Den franska giganten Lyon besegrade Wolfsburg med 2–0 och Roma krossade Galatasaray med 6–1.