Fabregas bänkad – trots chockförlust

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-06-16

Storstjärnan iskall när Spanien föll

Cesc Fabregas är ute i kylan i Spaniens VM-trupp.

Storstjärnan fick följa hela förlustmatchen mot Schweiz från bänken trots tre offensiva byten för förbundskapten Vincente Del Bosque.

Många höjde på ögonbrynen när Vincente Del Bosque valde att bänka storstjärnan Cesc Fabregas i VM-premiären mot Schweiz. De blev bara mer förvånade ju längre matchen led då Arsenal-spelaren, trots underläge, blev kvar på bänken matchen igenom.

Schweiz chockade

Spanien ägde nästan alla boll och spelade i vanligt ordning runt behärskat längs backen. Men de stora chanserna uteblev länge i matchen mot Schweiz.

Istället chockade Schweiz storfavoriten när Gelson Fernandes satte 1-0 efter en kaosartad situationen i Spaniens straffområde.

Efter 61 minuter fick förbundskaptenen Vincente Del Bosque nog och bytte in Jesus Navas och skadedrabbade Fernando Torres. Men trots problemen med kreativitet fick Cesc Fabregas stanna på bänken.

Pedro fick hoppa in

Efter fortsatt stora anfallsproblem kastade Del Bosque sitt sista kort efter 77 minuter. Men istället för storstjärnan Fabregas fick Barcelonas talang Pedro förtroende av förbundskaptenen.

Arsenal-spelaren fick även nöta bänk stora delar av EM för två år sedan, då under förre förbundskaptenen Luis Aragones. Då bar det ändå hela vägen till guld för Spanien. Nu lär kritiken bli kraftigare mot Del Bosque för petningen.