Bilden svenska fans vill se. Henrik Larsson behvöer speltid i Barcelona – i kväll var han tillbaka i startelvan mot Werder Bremen.

Henrik Larsson var i kväll tillbaka på den stora internationella scenen igen.

Frank Rijkaard gav den svenske stjärnanfallaren chansen från start mot Werder Bremen på topp bredvid Ronaldinho och Giuly – och Henke lämnade planen som målskytt.

Avslutningen till 3–1 höll världsklass.

Mitt bland stjärnorna. Henrik Larsson klappas om av Giovanni van Bronckhorst och Ronaldinho efter sitt 3–1-mål mot Werder Bremen.

Larsson har haft stora problem att ta en ordinarie plats i det stjärnspäckade spanska storlaget under årets La Liga-säsong och gång på gång placerats utanför startelvan av Frank Rijkaard.

I kväll var han tillbaka.

Tätt före avspark offentliggjordes startelvan och Larsson hade fått en plats i anfallet bredvid brassestjärnan Ronaldinho och fransmannen Ludovic Giuly.

– Jag tycker att det är en optimal position för Henke. I alla fall i utgångsläget. Vi vet ju även att Henke gärna vill börja litegrann utifrån kanten för att transportera in med bollen, säger Viasat-experten Jonas Wirmola.

...och Henke höll på att få en drömstart direkt på Camp Nou.

Redan i den första matchminuten tog Larsson emot en långboll i straffområdet och försökte att lobba över den utrusande Werder Bremen-målvakten Andreas Reinke, men försöket gick tätt över.

Intentionen visade att det här var en kväll som Henke tänkte förvalta på allra bästa sätt; svensken visade sig ständigt spelbar och löpte över stora ytor, kombinerat med ett klokt passningspel – och egna högkvalitativa avslut.

Barcelona kopplade målgrepp i den 14:e minuten och släppte aldrig initiativet mot det tyska Bundesliga-laget. Gabri utnyttjade en läcker Ronaldinho-framspelning och skickade in 1–0, och trots att Bremen kvitterade på straff (Tim Borowski i 22:a minuten) kunde Barca gå till halvtidsledning med 2–1 efter att superbrassen Ronaldinho skruvat in en frispark från distans.

I andra halvlek plockade Rijkaard av Giuly, ett tecken på att Larsson visat hög klass. I den 71:a minuten skickade Henke ytterligare ett kristallklart besked om att han vill in i startelvan för att stanna:

Ronaldinho hittade in med en genial frispelning i straffområdet, Henke tog emot i steget – och lurade ned Reinke med en snabb skottfint, för att i nästa sekvens dra bollen lätt åt andra hållet och slå in matchavgörande 3–1.

– Henke tog emot i steget och la dit den för en bredsida – och här visade han att takterna finns kvar, säger fotbollstyckaren Thomas Nordahl i ZTV-sändningen.