Henke Larssons Barcelona vann spanska ligan

Försvarade titeln från förra säsongen

Henke Larsson i tuff närkamp mot en Celta Vigo-försvarare.

Henrik Larsson utökade sin digra meritlista ikväll.

Barcelona – med ”Henke” i startelvan – säkrade sitt andra raka ligaguld redan under halvtidsvilan mot Celta Vigo, då ende utmanaren Valencia överraskande förlorade sin tidiga match.

Allsvenskan och Helsingborg får hem en stor profil i den nybllivne spanske mästaren.

Valencia förlorade överraskande sin match mot Real Mallorca på hemmaplan, och därmed var avståndet upp till ”Barca” åtta poäng med bara två matcher kvar att spela.

– Det är var en oerhört viktig titel för klubben. Det är belöningen för hårt arbete och jämnhet över hela säsongen. Nu kan vi gå in i Champions League-finalen med mindre press på oss. Det här laget skriver historia hela tiden, sade Barcelonas president Joan Laporta till Canal plus.

"Henke" spelade hela matchen

Henrik Larsson spelade hela matchen när Barcelona vann matchen med 1-0. Segerskytt blev skytteligaledaren Samuel Eto'o som i den 56:e minuten prickade in ett lågt skott förbi målvakten.

"Henke" hade flera chanser att göra mål , men Eto'o var egoistisk och sköt när han hade kunde spelat "Henke" som hade än bättre läge

Barcelona kan vinna Champions League

Henrik Larsson har dessutom chansen att få lämna klubben som Champions League-mästare.

Den 17 maj spelas finalen mot Arsenal på Stade de France i Paris, och onsdagens ligatitel gör att spanjorerna helt kan koncentrera sig på den matchen. Och det märktes att laget koncentrerade sig på finalen. Efter 57 minuter plockade tränaren Frank Riijkard ut storstjärnan Ronaldinho. Men brassen såg lika glad ut ändå när han leendes vandrade ut.

Ligatiteln är den katalanska klubbens 19:e i historien och den andra i rad.

Fakta: Henrik Larsson