BOTTENHAM

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-03-13

Föll tungt på straffar: Sådan är fotbollen

Jenas – en av syndabockarna.Sportbladet den 25 februari – efter segern i Carling cup.

Juande Ramos dröm om en tredje raka Uefa-cuptitel krossades från elva meter. Tottenhamtränaren kunde bara se på när hans adepter drog det kortaste strået i gastkramande straffläggning på Philips Stadion i går kväll.

Och Ramos var i gott brittiskt sällskap.

Satte jublet i halsen. Dimitar Berbatov, slog in 0–1 på volley till Tottenham med knappt tio minuter kvar att spela. På de efterföljande straffarna räckte man inte till

Pascal Chimbonda sov nog inte speciellt gott i natt, förmodligen inte Jermaine Jenas heller. De två Tottenhamspelarna blev stora syndabockar när Londonlaget föll mot PSV Eindhoven i Uefacupens åttondelsfinal.

Berbatov gav hopp

Gladare miner var det när målsprutan Dimitar Berbatov, på helvolley, sköt Tottenham till ledning med knappt tio minuter kvar av ordinarie matchtid. Då var holländarnas ledning från första mötet utjämnad och en mållös förlängning tog vid.

Hade kunnat avgöra

Det var enkel matematik som gällde när Jermaine Jenas tog sin straff. Mål och Tottenham var i kvartsfinal. Han missade, eller rättare sagt Gomes i PSV:s mål räddade. När Pascal Chimbonda två omgångar senare missade mål betydde det att Europaäventyret var över för Ligacupmästarna.

– Nu får vi försöka klättra så högt upp i ligan som möjligt istället, sa Tottenhamförsvararen Jonathan Woodgate, till tv-kanalen Five efter matchen.

Nytt straffdrama

I Liverpool utspelades ett annat drama med samma sorgliga utgång sett med brittiska ögon.

Hemmalaget Everton hade hämtat in ett 0-2-underläge från första matchen och tagit åttondelsfinalen till förlängning. Trots flera bra chanser i förlängningen för Everton anfallaren Ayegbini Yakubu blev det straffar även på Goodison Park.

Där blev Yakubu istället syndabock när han tillsammans med Phil Jagielka misslyckades från elva meter.

– Sådan är fotbollen, ibland får du inte det du gjort dig förtjänt av, sa Evertonkaptenen Phil Neville till ITV4.