3-0 mot Norrköping och tio poäng före AIK.
Men Ricardinho blev skadad och missar returen mot Salzburg
– Han är borta på onsdag, bekräftar tränaren Åge Hareide.

Malmö FF

Malmö FF hade bekymmer i den första halvleken. Först skadade Ricardinho sitt knä. En illa tajmad skada med tanke på klubbens Champions League-kval mot Red Bull Salzburg i veckan. Efter matchen bekräftade Åge Hareide att ytterbacken missar returen.

– Han är borta på onsdag.

Ersättaren Pa Konate hann inte vara på plan i mer än ett par minuter innan han knockades efter en olycklig ihopskallning med lagkamraten Filip Helander. Norrköping vägrade spela ut bollen, och domaren Bojan Pandzic blåste inte av spelet. Det ledde till irritation mellan Anton Tinnerholm och Emir Kujovic, där den senare blev utvisad efter att ha knuffat MFF:s högerback.

"Vi har för lågt bolltempo"

I paus stod det 0-0 och Magnus Eriksson var inte nöjd.

– Vi har för lågt bolltempo och för dålig rörelse, säger han till Cmore.

IFK Norrköping orkade, med en man mindre, inte stå emot i den andra halvleken. Först stod Markus Rosenberg för en briljant klackassist till Emil Forsberg som säkert vinklade in 1-0 vid den bortre stolpen.

– Åh vad fin och nätt den klacken är. Och avslutet är hur kontrollerat som helst, säger experten Jens Fjellström.

Forsberg spelade sedan fram Isaac Kiese Thelin till 2-0.

MFF är tio poäng före AIK

Yttern piskade in ett rappt inspel mot den främre ytan, och anfallaren störtade fram för att stöta in bollen i mål. Det är Kiese Thelins tredje mål på sex allsvenska matcher för MFF.
I Norrköping gjorde inte 22-åringen inte ett enda mål på 12 matcher under våren. Thelin valde att inte fira sin fullträff av respekt för sin gamla klubb.

I den 86:e minuten kastade Filip Helander sig fram vid en hörnretur och grävde upp 3-0 till i nättaket.
Nu är Malmö FF, med en match mer spelad, tio poäng före andraplacerade AIK.

– Det kan bli ett miniryck för MFF. Mycket talar för det (att Malmö tar guldet), säger Jens Fjellström.