Dagens namn: Ursula, Yrsa

Matchfakta 4/10

Sylvia - Mjällby 1-3 (1-0)

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-10-05

Matchen: I den här matchen handlade det mest om att Sylvia behövde poäng för att ta sig ut sitt prekära läge som tabelljumbo. Och det började också lovande för östgötingarna. Efter en knapp halvtimme spelad gjorde anfallaren Daniel Åkervall 1-0 för hemmalaget och det stod sig också till pausvilan. Men nerverna smög sig på och Mjällby tog över mer och mer. Blekingelaget fick också utdelning. Tobias Johansson slog in 1-1 och det såg länge ut att bli en oavgjord match. Marcus Ekenberg ville dock annat och slog in ledningsmålet i den 83:e minuten och passade fyra minuter senare fram till inhopparen David Löfqvists spik i kistan.

Mål: 1-0 (29) Daniel Åkervall (Maic Serna), 1-1 (56) Tobias Johansson (Johan Svensson), 1-2 (83) Marcus Ekenberg, 1-2 (87) David Löfqvist (Marcus Ekenberg)

Varningar, Sylvia: Mikael Torin. Mjällby: Robin Cederberg, Marcelo Sarvas, Adam Berner.

Domare: Antti Kanerva.

Publik: 378 (på Idrottsparken).

Sylvia: Peter Karlsson - Andreas Friman, Mikael Cupan, Armando Ibrakovic, Johan Roxström - Mikael Torin (68), Markus Hansson, Haris Dozo (77), Maic Serna - Henric Andersson, Daniel Åkervall.

Avbytare: Thomas Borg (68), Stefan Persson (77).

Mjällby: Rickard Fransson - Philip Johansson, Marcus Lindberg, Robin Cederberg, Tobias Johansson - Marcelo Sarvas (77), Daniel Nilsson, Patrick Osiako (88), Johan Svensson - Erton Fejzullahu (84), Teddy Borg, Marcus Ekenberg.

Avbytare: David Löfqvist (77), Adam Berner (84), Sasa Zimonjic (88).