Barcelona hade onödigt svårt att besegra Deportivo La Coruna på Camp Nou.

Gästerna var ytterst nära att hämta upp ett 0–2-underläge.

Barcelona ägde första halvlek, men fick inte in bollen i mål.

Inte förrän i 45:e minuten, vill säga.

Ronaldinho lättade fram bollen till Lionel Messi som vackert tog emot bollen med högern och placerade in sitt åttonde La Liga-mål med vänstern.

Efter paus fortsatte Barcas dominans – och på nytt var det dags för Ronaldinho att servera en lagkamrat. Brassens passning tog på en back och studsade fram till Samuel Eto'o som enkelt kunde sätta 2–0.

Matchen såg avgjord ut – och det trodde nog Barcelonaspelarna också som slappnade av och bjöd in Deportivo i matchen.

I 69:e minuten slarvade van Bronckhorst med en nonchalant passning. Adrián tog hand om bollen, sprintade förbi en passiv Thuram och lyfte in reduceringen bakom Valdes.

I slutminuten fick Andrade ett kanonläge att kvittera efter att Thuram varit mer än lovligt saktfärdig. Men Valdes räddade två gånger om – och räddade segern åt Barcelona.

Barcelonas största konkurrent Sevilla möter i morgon Osasuna på bortaplan.

Seger för Sevilla och lagen är på lika poäng när tio omgångar återstår.