Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-08-27

Besegrade Norrköping med 3–1

Ex-allsvenska Häcken blev tredje laget för året som lyckades besegra suveräna serieledaren IFK Norrköping i superettan.

Tack vare 3–1-segern hakade Häcken på i striden om de allsvenska platserna.

Hisingslaget gick upp till femte plats och är bara tre poäng efter Ljungskile som ligger på den tredje och sista platsen som ger allsvenskt avancemang.

José de Oliveira gav hemmalaget en bra start med 1–0-målet i 21:a minuten och anfallskollegan Dioh Williams kunde öka till 2–0 elva minuter senare. Norrköping fick kontakt tack vare Patrik Svenssons 2–1-mål i 65:e minuten men bara sex minuter senare avgjorde Jonas Henriksson när han svarade för 3–1.

Tidigare under sommaren har även Ljungskile och Enköping lyckats hemmabesegra Norrköping som trots förlusten inte lär missa allsvenskt spel.

Laget leder serien med elva poängs marginal till tvåan Gif Sundsvall och har hela 15 poäng ned till fyran Åtvidaberg.

Serietvåan Gif Sundsvall tog en poäng borta mot Öster genom att spela 1–1.

Även Häckens Göteborgsgranne Örgryte tog en viktig seger och hoppet om en snabb allsvensk comeback lever efter 2–0 borta mot Enköping. Ken Fagerberg gjorde båda Örgrytes mål i den andra halvleken. Öis har precis som Häcken och Bunkeflo 32 poäng.

Sirius besegrade Sylvia på bortaplan med 4–2 och har 31 poäng.