Säkrade makalösa sviten

Uppdaterad 2020-05-18 | Publicerad 2020-05-17

40 är det nya svarta.

I alla fall för Robert Lewandowski som i omstarten av Bundesliga säkrade en makalös målsvit.

Den tyska röda maskinen Bayern München hade inte blivit ringrostig av två månaders coronauppehåll. I Bundesliga borta mot Union Berlin vann serieledaren med 2–0.

Där hemmalagets mittback Neven Subotic klumpigt fällde mittfältaren Leon Goretzka i straffområdet, och fem minuter före halvtidsvilan fick Robert Lewandowski chansen att spräcka nollan från elva meter.

Med en trippande och avstannande ansats placerade polske stjärnan in bollen lite till vänster om målvakten och landsmannen Rafal Gikiewicz. 1–0 till Bayern efter Lewandowskis 26:e mål i ligan.

Fem år i rad

Det var dessutom hans 40:e mål totalt för säsongen, med inhemsk cup och Champions League inräknat. Han har nu gjort minst 40 mål per säsong i de fem senaste – 42 mål på 51 matcher 2015/2016, 43 mål på 47 matcher 2016/2017, 41 mål på 48 matcher 2017/2018, 40 mål på 47 matcher 2018/2019 och den här säsongen alltså 40 på 34 matcher.

I andra halvlek, där Union Berlin bytte in svenske landslagsanfallaren Sebastian Andersson 20 minuter före slutsignal, avgjorde mittbacken Benjamin Pavard matchen när han på hörna nickade in Joshua Kimmichs hörna.

– Vi är nöjda att vi kontrollerade matchen och att vi får med oss alla tre poäng hem. Matcher utan supportrar känns minuterna fram till slutsignal väldigt långsamma, säger Bayerns målvakt Manuel Neuer.

2–0-seger för Bayern München som leder Bundesliga, fyra poäng före tvåan Borussia Dortmund.