Dagens namn: Evald, Osvald

– Jag har inte varit desperat

Publicerad 2013-08-31

Zlatan äntligen målskytt efter att PSG räddats av 18-årige talangen

PARIS/STOCKHOLM. 90 mållösa minuter mot nykomlingen Guingamp och på väg mot tredje poängförlusten.

Då lossnade det äntligen för PSG och Zlatan Ibrahimovic.

Adrien Rabiot tryckte in 1-0 på tilläggstid innan svensken fick göra sitt första ligamål för säsongen.

Paris Saint-Germain hade inlett ligasäsongen med två oavgjorda matcher på de tre första och utan att fjolårets skyttekung Zlatan Ibrahimovic hittat målet en enda gång. Hemma mot nykomlingen Guingamp fortsatte frustrationen.

Filmade i straffområdet

Zlatan försökte bland annat filma till sig en straff (se bildspel) i ett desperat dyk – men avslöjades av domaren. I början av lördagens match hade svensken dessutom skjutit en frispark i stolpen, följt upp med att avsluta ett vackert anfall (efter väggspel med Edinson Cavani) utanför stolpen, nicka utanför i den 78:e minuten och skicka en retur från nära håll över i matchens 84:e minut.

Först efter 90 minuter kunde den regerande mästaren andas ut - men det var ingen av de svindyra stjärnorna som fick det att lossna. 18-årige jättetalangen Adrien Rabiot fick hoppa in i matchen och petade på tilläggstid in en retur till 1-0.

När nollan väl var spräckt var det dags för en annan nolla att också brista. Kort efter ledningsmålet krigade Zlatan Ibrahimovic ensam mot försvaret och lyckades ta ner en långboll innan han tryckte in sitt första ligamål för säsongen.

”Gjorde tre mål i landslaget”

– Det har inte varit ett problem. Jag försöker göra mål hela tiden. Jag var i landslaget och gjorde tre mål. Målen kommer när de kommer, det är inget jag varit desperat kring, säger Zlatan.

31-åringen vrålade ut sin glädje, och förmodligen lättnad, när PSG tog säsongens andra seger på fyra matcher. En nödvändighet med tanke på att värsta utmanarna Marseille (tre raka segrar) och Monaco (två segrar och en oavgjord) fått en flygande start på säsongen.

– Det känns bra, vi försöker alltid att göra mål och skapade många chanser. Jag hade själv en frispark efter några minuter och hade jag gjort mål där hade matchbilden blivit en annan, säger Ibrahimovic.

– När vi väl gjorde mål kom det andra direkt.