Dagens namn: Bartolomeus

Zlatan sköt upp Milan i serieledning

Uppdaterad 2011-12-03 | Publicerad 2011-12-02

GENOA/STOCKHOLM. Zlatan Ibrahimovic frälste Milan – igen.

Svensken inledde målskyttet mot Genoa när han förvaltade straffen som han själv fixade fram.

Milan vann med 2–0 och tog tillfälligt över serieledningen.

– Jätteskönt att vinna, sa Zlatan till Sportbladet i natt.

Milan dominerade det stökiga mötet i Genoa där matchen först avbröts och där Zlatan Ibrahimovic sedan kapades av landslagskompisen Andreas Granqvist.

Antonio Nocerino hade de fetaste lägena före paus, men lyckades inte få in bollen.

Elva minuter in på andra halvlek lyckades dock Milan spräcka nollan – och det var Zlatan som gjorde det. Svensken tog emot en passning i straffområdet och lyfte bollen förbi Genoa-backen Kakha Kaladze.

Zlatan straffade Genoa

Kaladze – som spelade i Milan 2001-2010 – fällde Zlatan och domaren Domenico Celi pekade på straffpunkten och visade ut Kaladze med andra gula kortet för kvällen. Zlatan stegade fram självsäkert och skickade in straffen i nättaket, 1–0.

Robinho borde sedan ha avgjort matchen på Alberto Aqualanis passning, men brassen lyckades mirakulöst skjuta över från bara någon meters avstånd.

I stället arbetade sig Genoa in i matchen med en man mindre och Marco Rossi var ytterst nära att klacka in kvitteringen, men bollen smet strax utanför Marco Amelias stolpe.

Milan ny serieledare

Milan kunde dock andas ut till slut. I 78:e minuten överstegade Kevin Prince Boateng bort Giandomenico Mesto och spelade in till Antonio Nocerino som inte kunde undgå att lägga in 2–0 i öppet mål.

Milan är därmed temporärt serieledare för första gången den här säsongen. Juventus, som är en poäng bakom, har emellertid en match mindre spelad.

– Jätteskönt att vinna. Det var en viktig match att vinna, sa Zlatan när Sportbladet mötte honom i natt.