Dagens namn: Bartolomeus

Wirtz osannolik hjälte i 101:a minuten

Uppdaterad 00.21 | Publicerad 2024-08-23 22.41

Florian Wirtz avgjorde en galen premiärmatch för Bayer Leverkusen i 101:a (!) minuten.

Det efter stor VAR-hjälp.

– Man får känslan av att de inte ville att vi skulle få något med oss från matchen i dag, säger Mönchengladbach-spelaren Kliendienst.

Bundesliga är tillbaka. Och som den tyska högstligan är tillbaka.

Inledningsvis visade sig den obesegrade lagmaskin Bayer Leverkusen från sin bästa sida.

Mittfältsstjärnan Granit Xhaka öppnade målskyttet med en otrolig utåtskruvad vänsterslägga från distans. Schweizaren, som har en tendens att få till drömskott, höll sedan upp båda händerna och vägrade fira. Det mot klubben som han spelade i 2012–2016.

Förra säsongens bästa spelare, Florian Wirtz, utökade ledningen i 38:e minuten när han distinkt sköt in 2–0 med vänsterfoten från nära håll.

Kort innan halvtid trodde Gladbach-nyförvärvet Tim Kliendienst att han reducerat efter en heroiskt slängnick på mållinjen. Men VAR klev in och hittade en frispark i sekvensen tidigare där han kommit åt en Leverkusen-försvarares vad.

Ilskan: Riktigt dåligt

Reduceringen kom i stället en bit in i andra halvlek när Nico Elvedi petade in en retur bakom chanslöse Lukas Hradecky. De regernade mästarna såg ut att hålla undan men i 85:e minuten fick Kliendienst revansch, och hade VAR på rätt sida, när han satte kvitteringen.

När matchen egentligen borde varit slut tilldömdes Leverkusen straff sedan Amine Adli stämplats av Ko Itakura. Wirtzs straff räddades av Jonas Omlin, men den tyske stjärnan petade in returen.

Gladbach var inte glada över VAR-besluten.

– Om jag ska vara ärlig känns det riktigt dåligt. Det känns som att varje 50/50-situation granskas, varje mål ses över i minsta detalj. Man får känslan av att de inte ville att vi skulle få något med oss från matchen i dag, säger Kliendienst till DAZN.

Leverkusen är därmed fortsatt obesegrade i ligan sedan 27 maj 2023. Förra helgen hann man även ta först titeln för säsongen, när Stuttgart besegrades i den tyska supercupen.