Venezuela har ansetts vara Sydamerikas sämsta fotbollslandslag.

I årets Copa América bevisar de motsatsen.

I natt vände de mirakulöst 1–3 till 3–3 i slutminuterna mot Paraguay.

– Vi är ett lag som förväntar oss respekt, säger coachen Cesar Farias.

0–0 mot Brasilien och en 1–0-seger mot Ecuador följdes av en osannolik 3–3-match mot Paraguay i natt.

När Paraguay gjorde 3–1 i den 86:e minuten genom Cristian Riveros var nog de flesta överens om att matchen var avgjord.

Men glödheta Venezuela ville annat. Under matchens sista fem minuter såg de till att rädda en poäng – och bli tvåa i grupp B:

90:e minuten: Bara fyra minuter efter 3–1-målet lyfte Venezuela upp bollen i straffområdet. Efter ett par studsar nådde den fram till Miku som slog till med ett skott som överraskade Paraguays målvakt Justo Villar.

92:a minuten: Paraguay fick en hörna och samtliga spelare – inklusive målvakten  Vicente Vega – rusade upp mot straffområdet. Hörnan lyftes in och det var 179 centimeter korte Vega som nickskarvade bollen mot mål. Där dök mittbacken Grenddy Perozo upp och nickade bollen upp i nättaket.

"Ett lag som jobbat hårt"

Vilt jubel uppstod bland spelarna på planen med Vega i spetsen samt bland avbytarna och ledarna på bänken.

– Det här är ett lag som jobbat hårt, har lagt ner många timmar, spelat många matcher och förväntar sig respekt, sa Venezuelas coach Cesat Farias till AP.

Underdogen Venezuela får nu möta anfallsglada Chile i söndagens kvartsfinal.

I Paraguays läger var stämningen förstås mer dämpad.

– Vi kan inte förklara detta. På fem minuter gjorde de två mål. Det lämnar oss med en besk smak i våra munnar, sa Lucas Barrios som gjorde 2–1-målet.

Paraguay möter tunga Brasilien i kvartsfinalen på söndag.