Dagens namn: Mikael, Mikaela

Super-Marios supermål tog City vidare

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-03-02

Balotelli avgjorde med en halvvolley i krysset

Mario Balotelli stod för ett riktigt läckert mål när Manchester City tog sig vidare till kvartsfinal i FA-cupen.

Super-Marios volley i krysset innebar 2–0 i 3–0-segern över Aston Villa.

Mancini valde att vila både Carlos Tevez och Edin Dzeko från start. Men det spelade ingen roll för när Manchester City körde över Aston Villa visade sig klubbens bredd på truppen.

Det hjälpte förstås att City fick en riktig drömstart. 1–0 kom redan efter fem minuter på en hörna som Patrick Vieira nickade ner, via armen på en Villa-back, fram till Yaya Touré som kunde dunka in ledningen till City.

Super-Marios supermål

Men matchens delikatess stod en annan City-spelare för. Efter 25 minuter serverade samma Touré Mario Balotelli med en väl avvägd djupledsboll. Och Super-Mario visade otrolig känsla för mål när han utan att titta upp hittade det vänstra krysset på halvvolley.

Silva stängde matchen

I 60:e minuten kom Carlos Tevez in i stället för Balotelli och tio minuter senare ökade Silva på till 3–0. En misslyckad nickrensning av Villa-försvaret hamnade rakt i gapet på Silva som drog till med vänstern, otagbart för Brad Freidel.

Kvartsfinal väntar nu för Mancinis ljusblå gäng där motståndet blir Reading. Citys senaste FA-cuptitel togs 1969.