Matchfakta 26/6

Landskrona BoIS - Degerfors IF 2-0 (2-0)

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-06-26

Matchen:

Landskrona avgjorde det viktiga bottenmötet efter två snabba mål av Matthias Eklund i inledningen av matchen.

1-0 kom efter sju minuter efter ett fint anfall då laget spelade sig igenom Degerforsförsvaret och efter en boll på djupet kunde Matthias Eklund sätta sin första boll i nät.

Det andra målet var fint då Matthias Eklund avslutade ett anfall där han fick bollen mellan bortaförsvararna och lobbade vackert över Jonas Bohlin i Degerforsmålet.

Landskrona fortsatte sin dominans och kunde lika gärna haft ledningen med 3-0 efter dryga kvarten, men sista halvan av halvleken började laget spela allt mer ängsligt och förlora kontrollen.

– Det är lätt att det blir lite förvirring efter en tidig ledning, säger tränaren Patrik Johansson.

Degerfors skapade några lägen på Landskronas misstag och var stundtals nära att knappa in målmässigt, men utan framgång då målvakten Sebastian Karlsson gjorde några viktiga räddningar.

Landskrona var mer stadigt i andra halvleken och trots att Degerfors lyckades sätta press på hemmalaget några gånger hade även BoIS sina lägen till fler mål.

– Vi kontrollerar bollen och händelserna. Vi följde det vi hade satt oss för och är stabila, jag är jättenöjd, säger Johansson.

Landskrona vann rättvist sett över hela matchen och tog därmed tre viktiga poäng i den täta bottenstriden och har fyra poäng ner till strecket. Degerfors får antagligen se sig ligga under det samma då laget har en poäng till godo på Sylvia och Öster, dock med fler matcher spelade.

Målen: 1-0 (7) Matthias Eklund (Ivo Pekalski), 2-0 (10) Matthias Eklund (Morten Avnskjold).

Varningar, Landskrona: Joakim Persson. Degerfors: Shpetim Hasani.

Domare: Antti Kanerva, Olofstorp.

Publik: 2 728 (på Landskrona IP).