Dagens namn: Hildegard, Magnhild

Äntligen HBK

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-07-20

Westerberg ordnade tre poäng

Äntligen Halmstad. Laget har längtat efter en seger sedan den 8 maj. Borta mot Trelleborg gav segern med 2–1 tre välbehövliga poäng.

– Det var ett jävla bra tag sedan, säger matchvinnaren Jesper Westerberg till PPV.

hjälten Jesper Westerberg (mitten) bröt Halmstads negativa trend med sitt segermål.

Det blev 3–2 hemma mot Ljungskile i den tionde omgången. Sedan har Halmstad fyra raka matcher utan seger. Framförallt har det gått trögt efter uppehållet och borta mot Trelleborg såg det inte mycket bättre ut efter de första 45 minuterna. TFF dominerade spelet, hade 9–4 i avslut, 4–1 i avslut på mål och framför allt ledningen med 1–0. Matchens lirare i första halvlek, Andreas Drugge gjorde målet efter en retur.

Nära årets mål

Därefter hade han bland annat ett hårt skott i ribban. Ett skott som, om det hade gått in, hade konkurrerat om titeln ”Årets mål”

– Inte tillräckligt lågt, konstaterar Drugge till PPV om det fina skottet.

Han efterlyste därefter fortsatt starkt spel i andra halvlek, men det blev precis tvärtom. Halmstad reste sig och vände på matchen.

– Vi leder med 1–0 och vågar inte fortsätta spela, konstaterar Magnus Andersson till PPV.

Trelleborg tappade spelet fullständigt och det tack vare en utskällning av tränaren Janne Andersson.

– Det bet och vi gör en riktigt bra andra halvlek, säger Jesper Westerberg.

Logisk kvittering

HBK tog direkt tag i spelet och när Ajsel Kujovic kvitterade i den 56:e minuten var det logiskt. Halmstad fortsatte att jobba hårt och med tio minuter kvar av matchen sköt Westerberg segermålet från straffområdeslinjen.

– Jag tar ner den och drar till på volley och den går in, förklarar Westerberg målet.

Segern lyfter Halmstad upp på nionde plats, förbi Djurgården och skapade dessutom en lucka ner till Trelleborg som får fortsätta blicka bakåt.